Türk Büyükelçi, 'Atatürk'ün evi' tartışmalarına son noktayı koydu

Güncelleme Tarihi:

Türk Büyükelçi, Atatürkün evi tartışmalarına son noktayı koydu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2015 15:23

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Selanik Belediye Başkanı Yiannis Butaris'in başlattığı, "Atatürk'ün doğduğu ev" tartışmalarına son noktayı koydu.

Haberin Devamı

Büyükelçi Uras, Langada’daki evin; Atatürk'ün değil, annesi Zübeyde Hanım'ın doğduğu ev olduğunu belirtti. Selanik'teki Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu'na bitişik olan ve müze şeklinde tefriş edilen evin Atatürk'ün doğduğu ev olduğunu söyleyen Büyükelçi Uras, "Selanik'teki ev, Atamız hayattayken hediye edilmiştir. Burada doğduğu konusunda en ufak bir tereddüt bulunmamaktadır" dedi.

Uras, Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda, Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris'in "Langada bölgesinde Atatürk'ün gerçekten doğduğu ev bulundu. O ev çevresinde düzenlemeler yapıyoruz" sözlerini, "tartışmaları ilgiyle izliyorum" diyerek değerlendirdi.

Türk Büyükelçi, Atatürkün evi tartışmalarına son noktayı koydu
Selanik Belediye Başkanı: Atatürk’ün doğduğu ev bulundu

"LANGADA'DAKİ EV ATATÜRK'ÜN DEĞİL, ANNESİNİN DOĞDUĞU EV"
Büyükelçi, Selanik Belediye Başkanı'nın kastettiği evin, "Atatürk'ün değil, annesi Zübeyde Hanım'ın doğduğu ev olduğunu" belirterek, yanlış anlamanın "tercüme hatasından" kaynaklandığını vurguladı ve şu mesajları paylaştı;

Haberin Devamı

"Atatürk'ümüzün doğduğu eve ilişkin tartışmaları ilgiyle izliyorum. Atamızın doğduğu ev, şu anda müze olan, Başkonsolosluk'a bitişik evdir. Tartışma, Selanik Belediye Başkanı'nın tercüme hatasından çıkmış. ‘Annesinin doğduğu ev’ diyeceğine ‘Atatürk'ün doğduğu ev demiş’. Langada (Sarıyer) ve Selanik'e turist çekmeye yönelik bir girişim de olabilir. Selanik'teki ev, Atamız hayattayken hediye edilmiştir. Burada doğduğu konusunda en ufak bir tereddüt bulunmamaktadır. Tabiatıyla, Atamızın Annesi Zübeyde Hanımefendi'nin doğduğu ev de bizim için kıymetlidir. Vatandaşlarımıza ziyaret etmelerini öneririm".

Türk Büyükelçi, Atatürkün evi tartışmalarına son noktayı koydu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!