Turhan Çömez 'kebap ödülü' töreninde

Güncelleme Tarihi:

Turhan Çömez kebap ödülü töreninde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2014 13:02

İngiltere’nin başkenti Londra’da bu yıl ikincisi düzenlenen "British Kebap Awards" ödüllerinin dağıtıldığı törene Ergenekon Davası'nın firari sanığı ve AK Parti Balıkesir eski milletvekili Turhan Çömez de katıldı.

Haberin Devamı

Londra’nın lüks otellerinden Sheraton Park Lane’de dört saat süren görkemli bir törenle dağıtıldı. n, İngiltere’de hekimlik yapan Turhan Çömez DHA kamerası tarafından görüntülendi.

Törene katılanlar arasındaİngiltere’de hekimlik yapan Çömez de vardı. Çömez tören öncesi Londra’daki Türklerin yoğun yaşadığı Haringey’in Belediye Başkanı Shela Peacoch ve yarışmanın organizatörlerinden Mustafa Topkaya ile sohbet etti. Çömez, Topkaya’nın davetlisi olarak kendisine ayrılan masadan ödül törenini izledi.

Topkaya’nın caz yıldızı olan kızı Felicity Kaya (Zeynep Topkaya) ile aynı masaya oturan Çömez, ödül alanların başarısını övüp İngiltere’de kebabı tanıtanları bol bol alkışladı.

Törene katılan 4 bin davetli arasında 110 civarında İngiliz milletvekili, Lordlar Kamarası üyesi, belediye başkanı ve meclis üyesi de vardı.

Haberin Devamı

EN İYİ KEBAP RESTORANI

Törende 'en iyi yeni kebap restoranı' ödülü, ünlü Türk kebapçısı Kazım Akkuş, İbrahim Uzun ve Sait Uzun tarafından bundan dört ay önce Doğu Londra’da hizmete giren Commercial Road Efes Restaurant’a verildi. Efes2 geçen yıl da 'en iyi kebapçı' ödülüne layık görülmüştü.

Ödül töreninin sunuculuğunu ’T Vine’ dergisinin Türk editörü İpek Özerim yaptı. British Kebap Awards 10 kategoride verilen ödüller 15 jüri üyesi tarafından birçok kıstasa bakılarak seçildi. Kazananlar restoranın işletilmesine, müşteri görüşlerine, temizlik standartlarına ve yemeğin kalitesine bakılarak belirlendi.

Yıllık cirosu 2.2 milyar sterline ulaşan kebap, İngiltere’nın en popüler yiyeceklerinden birisi. İlk kez 1966 yılında satılan döner kebap ise 17 bin dolayında işletmede satılıyor. Ülke genelinde her gün 1 milyon 300 bin porsiyon döner tüketildiği tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!