Tunus'da sinagoga saldırı! 4 ölü... 9 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Tunusda sinagoga saldırı 4 ölü... 9 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2023 04:35

Tunus'un Cerbe Adası'nda bulunan El- Ghriba Sinagogu'na bir polis memuru tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, yıllık hac görevini yapmaya gelen 2 ziyaretçi ile 2 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. 4'ü sigagugu ziyaret eden olmak üzere 9 kişi ise yaralandı.

Haberin Devamı

AFP'de yer alan bilgilere göre; Tunus'un Cerbe Adasın'da bulunan Ghriba Sinagogu'nu ziyaret eden Yahudilere, bir polis memuru tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2'si Yahudi olmak üzere 4 kişi hayatını kaybederken 9 kişi ise yaralandı. Tunus İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada saldırganın öldürüldüğü belirtildi. Tunus Dışişleri Bakanlığı öldürülen iki Yahudi'nin isimlerini vermedi ancak birinin Tunus vatandaşı olduğunu diğer kişinin ise 42 yaşında Fransız uyruklu biri olduğunu açıkladı. Öte yandan yerel basının verdiği bilgilere göre sinagogdaki silah sesleri yüzlerce Yahudi'nin paniklemesine yol açtı. 

Tunus İçişleri Bakanlığı, saldırıyı terör saldırısı olarak nitelendirmekten kaçınarak, "Bu korkakça saldırıya neden olanları aydınlatmak için soruşturmalar sürüyor" dedi.

Haberin Devamı

Organizatörlere göre, çoğu denizaşırı ülkelerden 5 binden fazla Yahudi, pandemi nedeniyle iki yıllık askıya alınan ziyaretlerin ardından 2022'de yeniden başlayan El- Ghriba Sinagogu yolculuğuna katıldı.

DAHA ÖNCEDE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Öte yandan El- Ghriba Sinagog'u daha önce 2002'de 21 kişinin ölümüne neden olan bir canlı bomba bombalı saldırısında hedef alınmıştı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!