Trump, Paris'i Almanya'da mı sanıyor?

Güncelleme Tarihi:

Trump, Parisi Almanyada mı sanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 14:47

ABD’de başkanlık yarışının Cumhuriyetçi Parti aday adaylarından Donald Trump, attığı bir tweet ile yine tartışma yarattı. Fransa’da yaşanan bir gelişme ile ilgili tweet atan milyarder işadamı için, “Paris’i Almanya’da sanıyor" yorumları yapıldı. Trump'ın sözleri, ünlü oyuncu Metin Akpınar tarafından canlandırılan ve Paris'i Almanya'da zanneden film karakteri Abuzer Kadayıf'ı akıllara getirdi.

Haberin Devamı

Fransa’nın başkenti Paris'te, dün, üzerinde bomba düzeneği olduğundan şüphelenilen bir kişi polis merkezine girmeye çalışırken öldürülmüştü. Öldürülen kişinin üzerindeki bomba düzeneğinin sahte olduğu ortaya çıkmış; olay, “potansiyel terör saldırısı” olarak tanımlanmıştı.

Fransa'da yaşananları duyan emlak zengini Donald Trump bir tweet attı. Trump, “Paris polis merkezinin içinde bir kişi vuruldu. Terör tehdidinin en yüksek seviyede olduğu duyuruldu. Almanya tam bir keşmekeş – büyük suç. Akıllı olun!” yazdı.

Bu tweet üzerine sosyal medya tam anlamıyla ‘yıkıldı’. Yapılan yorumlara bakılırsa herkes, ABD'ye başkan olmaya aday bir kişinin, Avrupa’nın en önemli başkentlerinden Paris'in nerede olduğunu bilmemesi karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. 

Sosyal medyada "Birisi Donald Trump'a harita alsın" yorumu sıklıkla yapıldı.

Haberin Devamı

Trump, Parisi Almanyada mı sanıyor

Sosyal medyada paylaşılan görsellerinden biri: Trump'ın haritası & Gerçek harita

Haberin Devamı

TOPLU TACİZİ Mİ KASTETTİ?

Ancak bazı sosyal medya kullanıcıları Trump'ın gaf yapmadığını ve attığı tweet'te Almanya'nın Köln kentindeki yılbaşı kutlamaları sırasında yaşanan toplu taciz olayına değindiğini savundu.

BAKMADAN GEÇME!