Trump okul katliamlarını böyle durduracak: Öğretmenleri silahlandıralım

Güncelleme Tarihi:

Trump okul katliamlarını böyle durduracak: Öğretmenleri silahlandıralım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2022 07:00

ABD’de 19 çocuk ve 2 öğretmenin öldürüldüğü Teksas’taki ilkokul katliamının yankıları sürüyor.

Haberin Devamı

Katliama müdahalede polisin geciktiği yönündeki eleştirilere yanıt veren Teksas Halk Güvenliği Departmanı Direktörü Steven McCraw, olay yerindeki görevliler ile komuta merkezi arasındaki koordinasyonsuzluk sonucu saldırıya müdahalede bir saat gecikildiğini kabul etti. Bu açıklama ise eleştirileri daha da alevlendirdi.

SİLAH LOBİSİ TOPLANDI

Öte yandan, saldırı sonrası gelen tüm iptal çağrılarına rağmen, ülkenin en büyük silah lobisini oluşturan ABD’nin Ulusal Silah Birliği (NRA) önceki gün Houston kentindeki yıllık kongresini gerçekleştirdi. Üç gün sürecek kongrenin ilk gününde konuşan eski ABD Başkanı Donald Trump, silahlanma karşıtlarının aksine, öğretmenlerin de silahlandırılması gerektiğini savundu. Yasalara saygılı her vatandaşın silahlanmasına gerekçe olarak da kötülerin var olmasını gösterdi. Teksas saldırısında hayatını kaybeden 21 kurbanın adını tek tek okuyan Trump, saldırganın cehenneme gideceğini söyledi.

Haberin Devamı

‘ÖNCE ABD’YE BAKIN’

2024’teki başkanlık seçimlerinde yeniden aday olacağını belirten Trump, ABD’nin Ukrayna’ya 40 milyar dolar yardım yapacağını ancak kendi okullarının güvenliğini sağlayamadığını söyledi. “Dünyanın geri kalanında ülke inşasına yardımcı olacağımıza kendi ülkemizde çocuklarımız için güvenli okullar inşa etmeliyiz” sözleriyle de salonda alkış aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!