Trump: Müslümanların ABD'ye girişi durdurulsun

Güncelleme Tarihi:

Trump: Müslümanların ABDye girişi durdurulsun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 07:34

ABD'de, Kasım 2016'da yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan Cumhuriyetçi Parti aday adaylarından, emlak imparatoru Donald Trump, Müslüman karşıtı söylemlerini giderek artırmaya başladı.

Haberin Devamı

Trump, dün yaptığı bir açıklama ile, ABD yönetimini, Müslümanların tümünün ülkeye girişini yasaklama çağırısında bulundu.

Trump, "Nefretin akıl almaz boyutlara vardığı çok açık. Bu nefretin nereden geldiğini ve nedenini belirlemek zorundayız. Bu sorunu anlayıncaya ve ortaya çıkardığı tehlikeli tehdidi ortaya çıkarıncaya kadar, ülkemizin cihada inanan, insan hayatına hiç saygı duymayan kişilere kurban edilmemesi gerek" dedi.

California eyaletinde geçen hafta yaşanan saldırının ardından konuşan Trump, tehdidin ne kadar ciddi olduğu anlaşılana kadar Müslümanların ülkeye girişinin durdurulmasını istedi. 

Trump'ın kampanya müdürü Corey Lewandowski ise başkan adayının önerdiği yasağın ABD'ye göçmen ya da turist olarak girmek isteyen herkes için geçerli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

TEPKİ YAĞMAYA BAŞLADI

ABD Başkanı Barack Obama'nın, dün Beyaz Saray'dan ulusa sesleniş konuşmasında, 'Müslümanlarla işbirliği yapılması ve IŞİD terörü ile İslam dininin karıştırılmaması gerektiği' yönündeki sözlerinin ardından gelen Trump'un açıklaması Demokrat Partili seçmenlerin tepkisine yol açtı. Trump, geçtiğimiz günlerde de, başkan seçilmesi durumunda, ABD'deki camileri kapatacağını söylemişti.

ABD Başkanı Barack Obama'dan da Trump'ın dozunu giderek artıran dinsel ayrımcılık açıklamasına anında tepki geldi. Beyaz Saray, Trump'ın açıklamasında dile getirdiği yaklaşımın Amerikan değerlerine aykırı olduğunu belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, CNN kanalına verdiği mülakatta, Trump'ın sözleri için, "Amerikalılar olarak sahip olduğumuz değerlere tamamen aykırı. Yasamız din özgürlüğüne saygıyı içermektedir" ifadesini kullandı.

Rhodes, Trump'ın sözlerinin ABD'nin ulusal güvenliğine de zarar verici olduğunu, IŞİD militanlarının ABD'yi İslam ile savaştaymış gibi göstermeye çalıştığını kaydetti.

"TRUMP'IN AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL"

Cumhuriyetçi Parti'nin bir başka başkan aday adayı eski Florida Valisi Jeb Bush ise Trump'a sosyal medyadan tepki gösterdi.

Bush, Twitter'daki mesajında, "Donald Trump'ın akli dengesi yerinde değil. Politika önerileri ciddi değil" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

ABD'deki Müslümanları temsil eden en büyük kuruluş Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin iletişim direktörü İbrahim Hooper de tepkisini, "Donald Trump Müslüman karşıtı bağnazlığını artırırken insan bir sonraki sözünün ne olacağını merak ediyor" sözleriyle ifade etti.

Hooper, "Aklı başında bir dönemde olsak kampanyası biterdi. Ama böyle bir hastalıklı dönemde kampanyası destek görebiliyor" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!