Travolta'ya Gotti'den emir: "Babamı sen canlandır"

Güncelleme Tarihi:

Travoltaya Gottiden emir: Babamı sen canlandır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2011 23:36

Trattoria Amici'de duvara paralel bitişik masalara servis yapan garsonlar telaşlı. Los Angeles'in ünlüler uğrağı lokantası yalnızca tanıdık, bildik müşterilerini alıyor bu özel gecede, diğerlerine ''Hiç boş masamız yok, nikah daveti var içerde.'' diye özürle atlatıyorlar. Klasik İtalyan yemekleriyle donanmış masalar, deniz ürünleri, eritilmiş peynirli tavuk, biftek, makarna ve kırmızı şarap.

Haberin Devamı

Masa ortasında duvara sırtı dayalı John 'Junior' Gotti, yanında John Travolta, karşısında Marc Fiore, masa ucunda Nick Cassavetes. Diğerleri aktör Travolta ile bir film şirketi sahibi Fiero'nun adamları. Amici'nin sahibi 'Junior'un tek başına geldiğini söylüyor ama kasları ceket dikişlerini zorlayan insan azmanları tesadüfen orada bulunmuyorlar. Gözleri hep etrafı tarayan iri kıyım takımı kesin ünlü Mafia 'Baba'sı John Gotti'nin oğlu 'Junior'ın korumaları.

Marc Fiero 'Gotti Junior' şerefine kadeh kaldırdıktan sonra çevirecekleri bir filmde John Travolta'nın John Gotti'yi beyazperdede canlandıracağını açıklıyor, ''Teklifimizi kabul etti.'' diyor. Travolta'nın Junior'a 'hayır' demesi için kafasına kiremit düşmesi lazım. 'Godfather'da Corleano'yu oynayan Marlon Brando'ya karşı çıkan rejisörün has kan Arap atına ne olduğunu bilmeyen var mı? Borsa senedi yolsuzluğundan hapse düşen Marc ''Bu bir film değil Amerikan tarihinden parça olacak. Gotti'lerin gerçek hayat hikayesi ortaya çıkacak. '' Amici'deki yemekten sızan haberlere göre babasını, diğer aile bireylerini ilk kez anlatan Junior'u da yeni parlayan aktör James Franco oynayacak.

Haberin Devamı

Hollywood ile gangster dünyası arasında bir göbek bağı olsa gerek. İyi hasılat bıraktığı için Mafia filmleri yapmaktan bıkmıyorlar. Fiero, Gotti'ye paralel (Gangsterler Sokağı) adlı bir filmin çekim hazırlığında. Senaryosunu gangster rolleriyle ün yapmış Chazz Palmienteri yazıyor. Sabıkalı gangsterler yüklü para karşılığı filmlerde rol aldıktan sonra yeniden suç işleyerek cezaevine gönderiliyor. Hemen her Mafia filminde gerçek gangstere rastlamak mümkün. Bir kaç örnek verelim:

Robert De Niro ile ''Bir Bronx Hikayesi ''nde, 'Sopranolar' dizisinin 14 bölümünde oynayan 'bebek yüzlü' lakaplı Lillo Brancato esrar soygununa gittiği evden çıkışta polisle karşılaştı. Yardakçısı polisi tabancayla öldürdü. 10 yıl hapis hükmü alan Lillo hücresinde gece-gündüz Mafia romanları okuyor. Robert De Niro'nun dava hakimine '' Cehalet kurbanı oldu,  cezayı düşürün.'' diye mektup göndermesi fayda etmedi.

Haberin Devamı

''Soprano'lar'', ''GoodFellas'' gibi filmlerde görülen Gambino çetesi mensubu 72 yaşındaki Anthony Borgese (Film adıTony Darrow'la tanınıyor.) Brooklyn ağırceza hakimine geçen haftaki duruşmasında ''Bir yakınımı oto galerisi sahibi dolandırdı. Benden yardım istedi. Yeni gençlerde Giovanni'yi ' Git şu parayı al, fazla incitmeden döv.'' dedim. Herifin çenesini, dört kaburgasını kırmış. Ertesi gün yattığı hastaneden arkadaşıma borcunu gönderdi. '' Hakim yaz sonunda Anthony'nin kaç ay ceza göreceğini açıklayacak.

Colombo cürüm çetesinden amatör aktör Joel Cacace ağır suçlardan cezaevinde 20 yılını doldururken boşandığı karısı Kim'in polis Ralph Dols'la evlendiğini haber aldı. Görevlendirdiği iki Colombo tetikçisi gangsterin eski eşiyle evlenen polisi kurşunladılar. ABD Adalet Bakanı Eric Holder polis katili Cacace'ye idam cezası verilmesini istedi.
Karakter aktörü Armand Assante 1996'da HBO filmi ''Gotti'de başrolde oynarken kıdemli Gambino gangsteri Greg De Palma ''John hakkında, doğru dahi olsa, en ufak açık-saçık kadın ilişkisinden söz edersen seni işkenceyle öldürürüm.'' diye haber gönderdi.  Filmde Assante'nin John Gotti''yi en popüler ABD başkanı Abraham Lincoln'e eşit düzeyde saygıyla canlandırması kimse için sürpriz olmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!