Tornado ile arama

Güncelleme Tarihi:

Tornado ile arama
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2001 00:00


Haberin Devamı

Almanya'da kaçırıldığı sanılan ve 10 gündür haber alınamayan 12 yaşındaki Ulrike, bir Tornado savaş

uçağının termal kameralarıyla aranıyor.

ALMANYA, 21 Şubat’ta Eberswalde Kenti’ndeki evinden bisikletle ayrıldıktan sonra kayıplara karışan Ulrike B. için alarm verdi. Antrenmana gitmek üzere evden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Ulrike'nin (12) bulunması için yüzlerce polis görevlendirildi. Kent halkı da polisle ormanlık bölgeyi aramaya başladı. Ulrike’nin bisikleti bir yol kenarında bulundu.

Hava Kuvvetleri devrede

Polis Ulrike'yi kaçırdığı sanılan bir kişinin robot resmini dağıttı. Bütün çabalara karşın Ulrike'nin izine rastlanmaması üzerine Alman Hava Kuvvetleri de Tornado savaş uçağıyla arama çalışmalarına destek verdi. 50 metreye kadar alçalabildiği için karadaki hedeflerin takibinde çok yetenekli olan Tornado uçağı termal kameralarla Ulrike'nin izini aradı. Ancak uçağın aramaları da sonuç vermedi.

46 bin mark toplandı

Polisin, olayın çözümüne yardımcı olacaklara 3 bin mark ödül vaadetmesinden sonra, ödülün artırılması için ülkenin dört bir yanından para yağmaya başladı. Bir işadamı 5 bin mark, Ulrike'nin annesinin çalıştığı Alman Demiryolları 8 bin mark, Berlin'deki bir radyo istasyonu 10 bin mark, Süper Illu dergisi ise 20 bin marklık katkıda bulundu. Böylece ödül 46 bin marka yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!