Timsahlar, 6 gün 6 gece ağaçtan inmesini bekledi

Güncelleme Tarihi:

Timsahlar, 6 gün 6 gece ağaçtan inmesini bekledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2007 00:00

Avustralya’nın bataklık bölgesinde aç timsahlardan kaçmak için ağaca tırmanan bir kişi, yaklaşık bir haftayı ağaçta geçirmek zorunda kaldı.

Bir hata boyunca ağacın altındaki timsahlarla yaşayan Avustralyalı, helikopterle kurtarıldı.

Avustralya’nın doğusundaki Cape York Adası’nda çiftlik sahibi olan 53 yaşındaki David George, kaybolduğu batakalıkta aç timsahlardan korunmak için bir haftayı ağaçta geçirdi. Bir hafta boyunca gördüğü tek şeyin ağacın altından bakan 2 çift kırmızı göz olduğunu ve her gece timsahların homurtularını dinlemek zorunda kaldığını söyleyen David George, "Onlara sizin için ağaçtan düşmeyeceğim pislikler diye bağırdım" diye konuştu.

Courier Mail de Brisbane Gazetesi’ne açıklama yapan talihsiz "kovboy" George’un timsah işkencesi attan düşmesiyle başladı. Düştükten sonra tekrar ata binmeyi başaran George, bu kez kayboldu ve kendini bataklıkta buldu. "Geriye dönemezdim. Çok tehlikeliydi, bu nedenle gördüğüm ilk yüksek yere yöneldim. Burada timsahlardan önce insanların beni bulmasını umut ederek bekledim" diyen George, ilk geceyi 2.5 metre yükseklikte ağacın dallarında geçirdiğini, ertesi gün korkudan daha yükseğe tırmandığını anlattı.

Birileri görür umuduyla tişörtünü ve tuvalet kağıdını ağacın tepesine astığını söyleyen david George, üçüncü günün sonunda yanındaki yiyeceğinin bittiğini ve son 2 sandviçini de yediğini belirtti.

George’un bataklık kábusu, ailesinin polise haber vermesi üzerine havadan ve karadan arama çalışmalarının başlamasıyla son buldu. George, helikopterle kurtarıldı. "Beni helikoptere alıp bir parça çilekli çikolata verdiler" diyen George, hafif yaraları için hastaneye kaldırıldı, kısa süre sonra da taburcu oldu. Kurtarma ekibinden Mark Read, George’un o bölgede yükseklik ve biçim bakımından barınabileceği uygun bir ağaç bulabildiği için şanslı olduğunu belirti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!