‘Terörün hiçbir haklı yanı olamaz’

Güncelleme Tarihi:

‘Terörün hiçbir haklı yanı olamaz’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 09:30

Alman Meclisi, İstanbul ve Kahire’de yaşanan terör saldırılarını özel bir oturumla kınadı. Mecliste temsil edilen tüm partiler, “Terörün hiçbir haklı yanı olamaz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK Alman Parlamenterler Grubu Başkanı SPD’li Michelle Müntefering, terör saldırısına hedef olan Beşiktaş’ın, memleketi Herne ile kardeş kent olduğunu ve Herne’de Belediye sarayında bayrakların yarıya indiğini söyledi. Müntefering, “Bu hafta Beşiktaş zabıta müdürlüğünden bir delegasyon Herne’ye geldi. Eğer onlar Herne’de olmasaydı, belki bugün hayatta olmayacaklardı. Ama başkaları hayatını kaybetti. Herneliler Beşiktaş’taki terör saldırısından çok etkilendi. Terör hiçbir gerekçeyle haklı gösterilemez. Bunu yapanlar, ister TAK olsun ister PKK veya başka aşırılar olsun, hesabını vermek zorunda. Hukuk devleti kuralları içinde mahkum edilmelidirler” dedi. Müntefering, ancak Türkiye’nin hukuk devleti kurallarından uzaklaştığını söyledi ve Almanya’nın istikrarlı bir Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu, Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

FUTBOL MAÇINI KULLANAN BARBARLAR

Anamuhalefet Sol Parti Grup Eşbaşkanı Dietmar Bartsch, terörün insanları öldürmek için bir futbol maçını kullanmasını “Barbarlık” olarak niteledi. Bartsch, bu korkunç saldırıya rağmen açık toplumun korunması, saldırının soruşturulmasında hukuk devleti kurallarından uzaklaşılmaması gerektiğini söyledi ve “Aksi takdirde kazanan terör olur” uyarısında bulundu.

AÇIK TOPLUMA SALDIRIDIR

Hükümetin büyük ortağı CDU Grubu adına konuşan Clemens Binninger, terörün açık topluma saldırdığını, bu nedenle tüm dünya meclislerinin terör saldırılarını en sert biçimde kınaması gerektiğini söyledi. Binninger terörle mücadelenin tek başına bir ülkenin sorunu olmadığını, bunun uluslararası bir sorun olduğunu vurguladı ve “Hiçbir ülke terör tehdidiyle tek başına başa çıkamaz. İşbirliği gerekir” dedi.
Yeşiller adına konuşan Omid Nouripour da İstanbul’daki terör saldırılarını kınadı ve terörün sadece kurbanları değil, toplumsal barışı da tehdit ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!