ABD'li meclis üyesinden savaş çıkışı: Rusya'yı almak sadece 3 gün sürer...

Güncelleme Tarihi:

ABDli meclis üyesinden savaş çıkışı: Rusyayı almak sadece 3 gün sürer...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2022 15:40

ABD Temsilciler Meclisi'nden Cumhuriyetçi Adam Kinzinger günü yaptığı açıklamada, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) Rusya'yı yalnızca üç günde yenebileceğini söyleyerek, ittifakı harekete geçmeye çağırdı. Tehlikeli tırmanış sürerken ABD meclisinden böyle bir yükselişin gelmesi savaşın gidişatı konusunda tedirgin bir bekleyişin göstergesi oldu. 

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Puti'in, NATO ile uzun süredir yaşadığı sorun ve Ukrayna savaşı Batı'nın genişleyen etki alanıyla ilgili endişelerini dile getiriyor. Rus liderin özellikle Ukrayna'nın örgüte katılma olasılığına karşı çıkarak nükleer caydırıcılık kartını oynaması ABD'de tarafından büyük tepki ile karşılanmıştı. 

Uzmanlar, Rusya-Ukrayna savaşının, Putin'in Doğu Avrupa ülkesine savaş ilan etmesinden bu yana yaklaşık 10 ay içinde NATO ile daha büyük bir çatışmaya dönüşebileceği endişesini dile getirdi. Putin'in bir NATO üyesi ülkeye saldırması durumunda, NATO 5'inci maddeyi aktif duruma getireceklerini belirtmişti. 

'RUSYA'YI YENMEK SADECE 3 GÜN SÜRER'

Illinois'li bir Cumhuriyetçi olan Kinzinger, NATO'nun Rusya'yı henüz neden yenemediğine dair sorulara bir Tweet'e yanıt vererek NATO-Rusya çatışmasına dair agresif söylemde bulundu.

Haberin Devamı

Cumhuriyetçi vekil, "Bunun bir şaka olduğunu umuyorum. NATO için Rusya üç günlük bir operasyon gibi olur," diye yazdı.

ABDli meclis üyesinden savaş çıkışı: Rusyayı almak sadece 3 gün sürer...

NATO VE RUSYA GERİLİMİ TIRMANIŞTA

Hem Rusya hem de NATO son haftalarda çatışma potansiyeli konusunda uyarılarda bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, aralık ayının başlarında Norveçli yayın kuruluşu NRK ile yaptığı bir röportajda, NATO ve Rusya'nın Ukrayna konusunda büyük bir savaşa girebileceğinden "hiç şüphe kalmadığından" korktuğunu söylemişti.

"Ukrayna'daki savaşın kontrolden çıkıp NATO ile Rusya arasında büyük bir savaşa dönüşmesinden korkuyorum. İşler ters giderse korkunç derecede ters gidebilir." diyen Stoltenberg endişelerin artacağını belirtmişti. 

Öte yandan Kremlin'e yakın isimlerden olarak bilinen Konstantin Sivkov, Moskova'yı NATO'ya karşı bir çatışma için daha fazla füze hazırlamaya çağırmıştı. Sivkov, "Yakın gelecekte NATO ile bir çatışmanın kaçınılmazlığı göz önüne alındığında, daha güçlü ve modern silah sistemleri üretmemiz gerekiyor." dedi. 

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!