Teknolojinin 5 kabusu

Güncelleme Tarihi:

Teknolojinin 5 kabusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD, Hollywood ve medya araçlarıyla sonunda Cadılar Bayramı'nı da Avrupa'ya ihraç etmeyi başardı. Belki de ilk kez Halloween, Avrupa'da bu kadar taraftar buldu, ürtükücü giysiler ve gözleri oyulmuş balkabaklarıyla insanlar birbirini korkutmaya çalıştı. Herkesin korkusu farklı. İnternet gazetesi ‘www.salon.com’ ise teknoloji meraklılarının kabuslarını alaycı bir dille kaleme almış.

Seçimleri Bush kazanır:

7 Kasım'da ABD'de yapılacak başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi aday George W.Bush kazanır ve Demokrat rakibi Al Gore'un icat ettiğini öne sürdüğü şeytani yaratığı, ‘internet’i imha etmeye karar verir. Gerekçesi ise şöyledir ve ‘Bu lanet şeyin için seksi mesajlarla dolu. Bunlardan hiçbirini istemiyorum’ der.

Napster kapatılır:

İnternetten müzik indirmeye yarayan Napster, telif hakları yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle kapatılır. Napster'ın kurucusu Shawn Fanning ise deprosyana girer sonunda çareyi rock müziğin asi kızı Courtney Love ile rock grubu kurmaya karar verilir. İkilinin ‘Ruhum paramparça’ oldu isimli ilk single'i internetten 4.99 dolar karşılında download edilebilir.

ET'den cevap gelir:

Uzaylıların aranması için bilgisayarlarını SETI HOME'a bağlayanlar sonunda ET'den cevap alırlar. Ancak bu bir SOS mesajıdır. Mesajda şöyledir; ‘Gezegenimiz, sizin gezegeninize çarpmak üzere’. Tabi teknoloji meraklıları, cevap yazacak vakit bulamazlar.

İnternet çöker:

Yahoo, Amazon ve eBay, muhasebe hesaplarındaki hatalar ve ödenmeyen reklam gelirleri yüzünden aniden iflas bayrağını çekerler. Yatırımcılar panik satışları yüzünden NASDAQ tepe taklak olur. Dünyada ikinci kez büyük bir buhran yaşanır. Dotcom diye adlandırılan internet şirketleri iflas ettiğinden, internet bir hayalet şehre dönüşmüştür.

Microsoft 3'e bölünür:

Anti-tröst yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Microsoft, 2'ye değil 3'e bölünür. Ancak teknolojinin baş mimarı Bill Gates buna da bir çözüm bulunur. Derhal, kloncular iş başına çağrılır ve Bill Gates'ten iki kopya alınır. Kopya Bill Gates'ler yeni şirketlerin başına geçer ve her şirket kendi alanında bir tröste dönüşür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!