Tecavüzcüsüyle 18 yıl aynı evde

Güncelleme Tarihi:

Tecavüzcüsüyle 18 yıl aynı evde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2009 00:00

18 yıl önce 11 yaşındayken kaçırılan Jaycee Lee Duggard sonunda bulundu. Kaçırılması o dönem tüm ülkede derin üzüntü yaratan Duggard’ın, yıllarca cinsel istismara uğradığı ve kendisini kaçıran adamdan iki çocuk sahibi olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ABD SAPIK TECAVÜZCÜYÜ KONUŞUYOR

ABD’nin California eyaletinde 18 yıl önce kaçırılan Jaycee Lee Duggard’ın, daha önce tecavüz suçu işlemiş olan 58 yaşındaki Phillip Garrido ve 54 yaşındaki eşi Nancy tarafından kaçırıldığı belirlendi.

Polisin şüphesini çekti

Polis, Phillip Garrido’nun iki küçük çocukla California Üniversitesi Berkeley kampusuna girmeye çalışması sırasında adamdan şüphelenince, 18 yıldır gizlenen gerçek de meydana çıktı. Yapılan araştırma Garrido’nun sabıkası bulunduğunu ortaya koydu. Daha sonra karakola çağrılan Garrido, ertesi gün karısını, Jaycee Lee Duggard’ı ve 2 küçük çocuğunu alıp karakola gitti. Karakoldaki sorguda, ismini değiştirdikleri 29 yaşındaki kadının yıllar önce kaçırılan Jaycee olduğunu itiraf etti. Kız da bunun doğru olduğunu onayladı.

Bahçede elektrikli tel

Antioch kentinde yaşayan Garrido, Duggard’ı yıllarca arka bahçede bulunan ve dışarıdan görülmesi zor olan bir barakada tuttu. Kendi yaptığı kulübeyi tentelerle örterek bahçede adeta bir hapishane yarattı. Ayrıca, evin etrafına sardığı tellere de elektrik vererek Jaycee’nin kaçmasını imkânsız hale getirdi. Garrido, Duggard’ı 18 yıl boyunca seks kölesi olarak kullandı. Duggard’ın, tecavüzcüsünden 2 çocuğu oldu. Şimdi 11 ve 15 yaşlarındaki iki kız, yaşamları boyunca ne okula ne doktora gitti. Bu süreçte tecavüz ve seks köleliği dışında evde tam olarak neler olup bittiği sır.

Annesiyle buluştu

Jaycee, 18 yıl sonra tekrar annesi Terry Probyn’le bir araya geldi. Kızının bulunduğuna inanmakta güçlük çeken kadın, “Bu bir mucize olmalı” diyor. 1991’de kaçırılmasına tanıklık eden ancak kızı kurtaramayan üvey baba Carl Probyn da Jaycee’nin bulunmasına çok sevindi. Üvey baba Carl Probyn uzun süre şüpheliler listesinde yer almıştı.

‘Tanrı’yla konuşuyorum’

Radikal dini inanışları olan ve T anrı ile konuştuğunu iddia eden 58 yaşındaki Phillip Garrido’ya, tecavüz, yaşı 18 yaşından küçük biriyle seks ve adam kaçırma gibi suçlamalar yöneltilecek. Karısı Nancy Garrido da adam kaçırmaktan tutuklandı. Bilimsel olarak kızın Jaycee olduğundan emin olunması için DNA testi yapılacak. Garrido, kızını bir mahzende 24 yıl boyunca hapseden Avusturyalı cani baba Josef Fritzl’e benzetildi.

Özgürlüğüne kavuştu

Jaycee, 10 Haziran 1991’de South Lake Tahoe’deki evinin yakınında okul servisini beklerken kaçırılıp bir otomobile konulmuş ve kendisinden bir daha haber alınmamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!