Tayvan'daki uçak kazasında ölü sayısı 26 oldu

Güncelleme Tarihi:

Tayvandaki uçak kazasında ölü sayısı 26 oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 01:10

Tayvan’da TransAsia Havayolları’na ait GE-235 sefer sayılı yolcu uçağının dün bir nehre düşmesi sonucu 26 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

MERKEZİ Fransa’da bulunan ATR firması tarafından üretilen ATR-72 tipi uçakla, kalkıştan 10 dakika sonra yerel saatle 11.00’de irtibat kesildi. 53 yolcu ve 5 mürettebat olan uçak Tayvan’ın başkenti Taipei’den Kinmen kentine gidiyordu. Kaydedilen görüntülere göre hızla irtifa kaybeden uçak binalara çarpmaktan son anda kurtuluyor. Nehir kenarındaki bir üst yola çarpmamak için manevra yapan uçağın sol kanadı önce yolda giden bir ticari araca çarpıyor, daha sonra ise yol kenarındaki bariyerlere çarparak parçalanıyor ve uçak nehre düşüyor. Kazanın ardından kurtarılanlardan 15’inin hastanede tedavi altına alındığı, uçaktaki yolcular arasından 31 kişinin Çin vatandaşı olduğu kaydedildi.

Tayvandaki uçak kazasında ölü sayısı 26 oldu

Uçağın nehre düşmeden önce çarptığı yerde bıraktığı enkaz...

Haberin Devamı

Tayvandaki uçak kazasında ölü sayısı 26 oldu

Uçak düşerken kanatlarından biri, otoyoldaki bir taksiye sürttü. Seyir halindeyken savrulan aracın şoförü ve bir yolcu yaralandı.

Haberin Devamı

Tayvandaki uçak kazasında ölü sayısı 26 oldu

Sabah saatlerinde düşen uçağın enkazı akşam kıyıya çekildi.

"ÖZÜR DİLERİZ"

Kazanın ardından basın toplantısı düzenleyen TransAsia yöneticisi Çen Şinde, kamuoyunun önünde başını eğerek özür diledi. Çen, "Kurbanların ailelerinden özür diliyoruz. Zamana karşı yarışan kurtarma ekiplerine de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Temmuz ayında yine TransAsia Havayolları'na ait bir uçak Tayvan'ın Penghu Takımadaları yakınında fırtına nedeniyle düşmüştü. Kötü hava şartlarının etkisiyle gerçekleşen kazada 48 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!