Tayvan'da uçak düştü: 196 ölü

Güncelleme Tarihi:

Tayvanda uçak düştü: 196 ölü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çin Havayolları'nın Bali-Taipei seferini yapan bir yolcu uçağı, dün, Tayvan'ın başkenti Taipei'nin Uluslararası Çan Kay-şek havalimanına inerken düştü. 182 yolcu ve 15 kişilik mürettebat taşıyan A-300 tipi uçaktan şu ana kadar kurtulan iki kişiden biri olan 10 yaşındaki çocuğun hastanede öldüğü, diğer kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Başka kurtulan olmasının çok düşük bir ihtimal olduğu açıklandı. Yerel haber ajansları, uçağın düşerken çevredeki binalara çarptığını ve düştükten sonra da alevler içinde kaldığını duyurdular. Uçaktan sıçrayan alevlerden ve çarptığı binalarda iki kişinin öldüğü, birçok kişinin de yaralandığı açıklandı.

Yetkililer, ilk iniş denemesinde sis nedeniyle başarısız olan uçağın TSİ 15:15'te havalimanının kuzey pistine inmek için ikinci denemesini yaparken düştüğünü belirttiler. Uçağın düşüş nedeni için ilk aşamada yoğun sis dışında bir açıklama yapılmadı.

Tayvan'ın Çin Havayolları'na ait uçakta, merkez bankası genel müdürünün, bazı banka yetkililerinin ve çok sayıda yabancının olduğu belirtildi. Bölgeye giderek uçağın enkazında çalışmaya başlayan kurtarma ekipleri cesetlerin çoğunun yanmış olduğunu bildirdiler.

Bu kaza Şubat ayında Asya'da meydana gelen ikinci büyük uçak kazası. Ay bışandı da 104 yolcu taşıyan bir yolcu uçağı Filipinlerin güneyinde dağa çarparak düşmüş, kazadan kurtulan olmamıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!