Tarihi aramada trajik son

Güncelleme Tarihi:

Tarihi aramada trajik son
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2001 00:00


Haberin Devamı

Almanya'nın en büyük arama operasyonu gözyaşıyla bitti. Tornado'ların bile kullanıldığı ve binlerce polis ile gönüllünün katıldığı 16 gün sonunda Ulrike'nin cesedi bulundu.

Geçtiğimiz 22 Şubat günü Eberswalde'deki evinden spor salonuna gitmek üzere ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 12 yaşındaki Ulrike'nin cesedi, 30 km uzakta ormanlık bir alanda, üzeri ağaç dalları ve yapraklarla örtülü olarak bulundu. Cesedi ormanda gezintiye çıkan birinin çoban köpeği buldu. polisler, Ulrike'nin cesedini görünce göz yaşlarını tutamadılar. Talihsiz kızın annesi Kerstin ile babası Detlev Brandt dün psikologlar eşliğinde morga giderek cesedi teşhis ettiler.

DNA izi aranacak

Almanya'nın doğusunda Sovyetler döneminden kalma küçük bir askeri uçak pistinin yakınında bulunan Ulrike'nin cesedi, katilin bıraktığı izler silinmesin diye plastik bir kılıfın içine konuldu. Şimdi adli tıp uzmanları saç teli, kumaş lifi gibi izlerden yola çıkarak DNA arayışına girecekler. Polisin elinde şu anda 20-30 yaşlarındaki iki kişiye ait robot resimler var. Ayrıca küçük kızın beyaz bir VW Polo'yla kaçırıldığı iddia ediliyor. Polis, olayda birden fazla fail bulunabileceğinden şüpheleniyor.

Katil telefon mu etti

Bu arada katilin cesedin bulunduğu yeri bizzat ihbar etmiş olabileceği de belirtiliyor. Verilen bilgiye göre bundan birkaç gün önce esrarengiz bir şahıs savcılığı arayarak Werneuchen Bölgesi'ndeki uçak pistinin çevresinde araştırma yapılmasını istedi. Polis bütün aramalara rağmen pist çevresinde hiçbir ize rastlamadı. Sonunda Cora adlı çoban köpeği Ulrike'nin cesedini, ihbar edilen bölgede buldu.

4500 polis katıldı

Ulrike'yi arama çalışmalarına, 4 bin 500 polis, bir o kadar gönüllü katıldı. Aramalarda termal kameralarla donatılmış, alçaktan uçabilen Tornado uçakları da kullanıldı. Talihsiz kızın kaçıranlar tarafından mağara, dehliz benzeri bir yerde gizlenmiş olabileceği düşünülerek kullanılan Tornado'lardaki termal kameralar işe yaramadı. Uçaklarla, yeni kazılmış toprak tümsekleri de incelendi. Şimdi polis olayı soruşturmak için 25 kişilik özel bir komisyon oluşturdu. Eberswalde'nin bağlı bulunduğu Brandenburg Eyaleti'nin İçişleri Bakanı Jörg Schönbohm anne ve babanın perişan durumda olduğunu belirterek, ‘‘Onların acısını paylaşıyoruz. Katili yakalayana kadar bize huzur yok’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!