Suriye’den dünyaya çağrı: Savaşı bitirin

Güncelleme Tarihi:

Suriye’den dünyaya çağrı: Savaşı bitirin
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 01:54

İÇsavaşın dört yılı geride bıraktığı Suriye’de faal 85 sivil toplum örgütü, uluslararası topluma bir çağrı yaparak, “radikalizmin son bulmasını istiyorsanız Suriye savaşını bitirin” dedi.

Haberin Devamı

Sivil toplum örgütleri aynı zamanda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a varil bombası ve hava saldırılarına son vermesi yönünde çağrı yaptı. Müzakerelere de başlanması talebinde bulundu. Organizatörlerden Oula Ramadan, “Kampanyaya Suriye Gazegeni adını verdik. Çünkü bazen sanki farklı bir gezegendenmişiz gibi gibi hissediyoruz. Özgürlük ve demokrasi taleplerimiz pek çokları tarafından tamamen yabancı olarak görülüyor. Bizim barışçı isyanımız dünyanın savaşına dönüştü. Bunu bitirmek için gerçek küresel dayanışmaya ihtiyacımız var” diye konuştu.

ABD: MÜZAKERELİ GEÇİŞ

Bu arada Beyaz Saray, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice’ın, önceki gün Suriyeli eski muhalif lider Muaz Alkhatib’le toplantısında Washington’un Suriye’de müzakereli siyasi geçişe bağlı kalmaya devam ettiğini söylediğini belirtti. Açıklamada, “Rice, Beşar Esad’ın tüm meşruiyetini yitirdiği ve gitmesi gerektiğine dair vurgu yaptı” da denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!