Suriye barış görüşmelerinin ikinci turu tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Suriye barış görüşmelerinin ikinci turu tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2014 14:47

Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar İbrahimi, Suriye'deki barış görüşmelerine katılan tarafların merkezlerine geri dönmesi ve bu sürecin devamını arzu edip etmedikleri konusunda değerlendirme yapması gerektiğini belirterek, "Henüz gelecek tur için bir tarih belirlenmedi" dedi.

Haberin Devamı

İbrahimi, Suriye muhalefeti ile Beşar Esad rejimi heyetleri ile yaptığı kısa görüşmenin ardından BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, ikinci tur görüşmelerinin tamamlandığını bildirdi.

Suriye'deki barış görüşmelerine katılan tarafların merkezlerine geri dönmesi ve "Bu sürecin devamını arzu edip etmedikleri konusunda değerlendirme yapması gerektiğini" belirten İbrahimi, "Henüz gelecek tur için bir tarih belirlenmedi" dedi. İbrahimi, bundan sonra yapılacak tur için bir gündem belirlediklerini, bunların şiddet ve terörizm, geçiş hükümetinin oluşturulması, ulusal kurumlar ve ulusal uzlaşma olduğunu ifade etti.

Hükümetin en fazla önem verdiği konunun terörizm olduğuna işaret eden İbrahimi, muhaliflerin ise ilk önce geçiş hükümeti konusunu görüşmek istediğini anımsattı.

Haberin Devamı

Her iki konunun da önemli olduğunu vurgulayan İbrahimi, bu konuları tartışmak için birer günün yeterli olmadığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!