Sultanahmet saldırısının kurbanını komşusu anlattı: İstanbul aşkıyla gittiler

Güncelleme Tarihi:

Sultanahmet saldırısının kurbanını komşusu anlattı: İstanbul aşkıyla gittiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 09:36

İstanbul’da cani terör saldırısında ölen Almanlar İstanbul ve Türkiye hayranıydı. Saldırıda hayatını kaybeden Berlinli Adolf Jürgen Glorius’un komşusu, “İstanbul aşkıyla gittiler. Giderken tadını çıkarın diye vedalaştık. Korkunç bir şey. Hala inanamıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Sultanahmet saldırısının kurbanını komşusu anlattı: İstanbul aşkıyla gittiler

Sultanahmet’te patlayan canlı bomba, Almanya'yı sarstı. Vatandaşlarını teröre kurban veren Almanya’da bayraklar yarıya indi, yas ilan edildi. Saldırıda Berlinli Adolf Jürgen G. (70) öldü, eşi Birgit G. (64) yaralandı. Köpenick'te oturan G. çiftinin komşusu, olayı duyunca gözyaşlarına boğuldu ve şunları söyledi:
“Yılbaşında İtalya'da Garda gölüne gittiler. Seyahati seviyorlardı. İstanbul'u çok görmek istiyorlardı. İstanbul aşkıyla rezervasyon yaptılar. Vedalaşırken, ‘Tadını çıkarın’ dedim. Olayın olduğu günün akşamı İstanbul'dan Dubai ve Abu Dabi'ye geçeceklerdi. Korkunç bir şey. Halen inanamıyorum.”

Haberin Devamı

İKİ TORUNLARI VAR
“Çiftin büyük bir kızı ve iki torunu var. Torunlarını çok seviyorlardı. Dayanılır gibi değil. Ailesine sabır diliyorum. Spree Nehri üzerindeki küçük adada bir arsaları ve küçük bir evleri vardı. Oraya tekneyle gidilebiliyor. Kışın bile oraya giderlerdi. Çok canlı ve sağlamdılar.”

DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ
Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller, “Güzel bir seyahat insanlar için ölüm, acı ve matemle bitti. Acımız büyük. Ama terörün bizim yaşamımızı belirlemesine izin vermeyeceğiz. Kardeş kent İstanbul'la dayanışma içindeyiz” dedi.

Sultanahmet saldırısının kurbanını komşusu anlattı: İstanbul aşkıyla gittiler


HEYECANLA GİTTİLER
Brandenburg Eyaleti’nin Falkensee kenti de Rüdiger Karl (71) ile Marianne F.’yi teröre kurban verdi. Emekli olmadan önce kasaplık yapan çift, Falkensee futbol kulübünün de aktif üyesiydi. İki oğulları olan çift, Falkensee'de müstakil bir evde yaşıyorlardı ve tam bir İstanbul hayranıydılar. İstanbul, Sultanahmet, Sultanahmet Camisi, Ayasofya’yı görecekleri için çok seviniyorlardı. Bu heyecanla İstanbul'a uçan çift, tarihi güzellikleri göremeden terörün kurbanı oldu. Eyalet Başbakanı Dietmar Woidke, “Masum insanlar kör terörün kurbanı gitti. Çok derin üzüntü içindeyiz” dedi.

Haberin Devamı

ONLAR İÇİN GİZEMLİYDİ
Ölen çiftlerden Rudolf K. (61) ve Hiltrud K. (59) Mainz'da bahçeli bir evde yaşıyordu. Muhasebeci Hiltrud K.'nın bir iş arkadaşı, “Çok güvenilir dostlardı. Tatil öncesi vedalaştık. Kendilerine güzel bir tatil diledim. Rudolf müteahhitti. Bahçeyle uğraşmayı çok seviyorlardı. Bunun yanında hep seyahat ederlerdi. Çok çekici ve gizemli gördükleri İstanbul seyahati için çok seviniyorlardı” diye konuştu.

ONUN RÜYASIYDI
Saksonya Eyaleti'nden terör kurbanı Frank D.'nin komşusu, “Yaşam dolu bir insandı. Öğretmen emeklisiydi. İstanbul rüyasıydı” dedi. Saldırıda ölen Hessen Eyaleti’nden Rüdiger B.'nin eşi Uschi B. ağır yaralılar arasında. Çiftler 10 yıllık evliydiler ve ikisinin de ilk evliliklerinden birer çocukları var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!