Suikast tezgâhmış

Güncelleme Tarihi:

Suikast tezgâhmış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 00:10

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de önceki akşam öldürüldüğü açıklanan Rus muhalif gazeteci Arkadiy Babçenko’nun (41) aslında ölmediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rus muhalif gazeteci Babçenko’nun öldürülmediğini, hayatta olduğunu açıkladı. Başkent Kiev’de SBU binasında dün bir basın toplantısı düzenleyen Babçenko da kendisine yönelik cinayet planını engellemek için Ukrayna gizli servisinin düzenlediği özel operasyona dâhil edildiğini ifade etti. Babçenko, konuşmasında insanlara ve ailesine yaşattığı üzüntüden ötürü de özür diledi. SBU Başkanı Vasiliy Gritsak cinayet girişimini düzenleyen kişinin ise Kiev’de gözaltına alındığını söyledi. Gritsak, Ukrayna vatandaşı olan saldırganın eylem için Rus istihbaratından 40 bin dolar aldığını öne sürdü.

Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman’ın “Bu suikastta Rusya’nın parmağı olduğundan eminim” sözleri Kremlin’in tepkisini çekmişti. Rusya Dışişleri Sözcüsü, “Günün en iyi haberi bu. Keşke bütün suikast haberleri böyle sonuçlansa. Ancak bunun Rusya’ya yönelik bir propaganda hamlesi olduğunu da gözden kaçırmamak gerek” dedi. Babçenko, 2017’de Rusya’yı terk etmiş ve Kiev’e yerleşmişti. Putin muhalifi olarak biliniyor. Hatta İstanbul’da 2013 yılında Gezi Parkı gösterileri sırasında asfalta “Putin istifa” sloganını yazan kişinin de daha sonra Babçenko olduğu ortaya çıkmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!