Stoltenberg Ankara’ya gelmeye hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Stoltenberg Ankara’ya gelmeye hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2023 07:00

Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından NATO’da İsveç’in üyeliğine ilişkin beklenti iyice yükselirken Genel Sekreter Jens Stoltenberg, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Oslo’da yapılan gayriresmi nitelikli NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrasında konuşan Stoltenberg, davetin Erdoğan’dan geldiğini ve ziyaretin kısa süre içinde gerçekleşeceğini söyledi.

ZİRVEYE HAZIRLIK

Seçim sürecinde temasların yoğun ve düzenli olmadığını ancak artık seçimlerin geride kaldığını hatırlatan Stoltenberg, “İsveç’in NATO’ya katılımının mümkün olan en kısa sürede tamamlanması için yoğun şekilde çalışıyorum” dedi. İsveç’te dün yürürlüğe giren ve terörle mücadeleyi sıkılaştıran önlemler içeren yasayı memnuniyetle karşıladığını söyleyen Stoltenberg, “Bu, İsveç’in geçen yıl Madrid’de imzalanan üçlü mutabakat kapsamında taahhütlerini yerine getirdiğini göstermektedir” diye konuştu.

Türkiye’yi NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Levent Gümrükçü’nün temsil ettiği toplantıda, Vilnius Zirvesi hazırlıklarının yanı sıra Ukrayna’nın NATO’ya nasıl daha fazla yakınlaştırılabileceği odakta yer aldı. NATO kapısının Ukrayna’ya açık olduğu mesajı yinelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!