Srebrenica’da dinmeyen acı

Güncelleme Tarihi:

Srebrenica’da dinmeyen acı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2016 20:34

AVRUPA’da, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen Srebrenica soykırımında hayatını kaybeden 127 kurbanın cenazesi, dün kılınan namazın ardından Potoçari Anıt Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı törende siyasiler, din adamları, uluslararası örgütlerin temsilcileri, diplomatlar ve on binden fazla vatandaş yer aldı.

Bosna Hersek’te TRT Haber’in canlı yayınına katılan Çavuşoğlu, Srebrenica’da 21 yıl önce işlenen soykırım ve insanlık suçunun her yıl 11 Temmuz’da anıldığını anımsatarak “Bu acı hiçbir zaman dinmedi. Esasen, bugün 127 şehidimizin cenaze törenine de katıldık fakat, sadece Srebrenica’da bin kayıp kişi var. Öldüğü, katledildiği, şehit edildiği biliniyor ama nerede olduğu bulunamadı ya da kimliği tespit edilemedi” diye konuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bosna genelinde de 8 bin kayıp olduğu bilgisini de verdi.

8 BİN ERKEĞİ KATLETMİŞLERDİ

Srebrenica’nın 11 Temmuz 1995’te Sırp birlikleri tarafından işgal edilmesinin ardından BM bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnaklar, Sırplara teslim edildi. Sırplar, 8 binden fazla Boşnak erkeği ormanlık alanlarda, fabrikalarda ve depolarda katletti. Katledilen Boşnaklar toplu mezarlara gömüldü. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!