Son dakika haberi: Dünyayı ayağa kaldıran uçak kazası! Wagner lideri Prigojin öldü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2023 22:26

Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in de içinde olduğu özel jet Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düştü. Kazada Prigojin’in de aralarında olduğu 10 kişi hayatını kaybetti. Wagner'den yapılan açıklamada, uçağın Rus güvenlik güçleri tarafından düşürüldüğü ve Prigojin'e ait 2. uçağın ise Moskova'ya indiği bildirildi. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı'ndan yapılan açıklamada ise uçakta bulunanların listesi yayınlanarak, Prigojin’in kazada öldüğü doğrulandı.

Haberin Devamı

Rusya’nın başkenti Moskova’dan St. Petersburg'a uçtuğu sırada Tver Bölgesi’nde düşen ve 3’ü mürettebat toplam 10 kişinin öldüğü uçakta Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in de olduğu bildirildi. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya) tarafından yapılan açıklamada, uçakta bulunanların listesi yayınlanarak, Prigojin’in kazada öldüğü doğrulandı.


Son dakika haberi: Dünyayı ayağa kaldıran uçak kazası Wagner lideri Prigojin öldü


 Rosaviatsiya tarafından açıklanan listede, uçakta hayatını kaybedenler arasında Prigojin’in sağ kolu Dmitriy Utkin, Wagner komutanları Sergey Propuskin, Evgeny Makaryan, Aleksandr Totmin, Valery Chekalov ve Nikolay Matyuseev de yer aldı. Açıklamada, uçağın havacılık ajansının izniyle Moskova’daki Şeremetyevo Havaalanı’ndan kalkış yaptığı ve St. Petersburg kentine hareket ettiği bilgisine yer verildi.

Son dakika haberi: Dünyayı ayağa kaldıran uçak kazası Wagner lideri Prigojin öldü


WAGNER'DEN İLK AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Evgeny Prigojin’in içinde olduğu uçağın Moskova'da düşmesinin ardından Rus paralı asker grubu Wagner'den ilk açıklama geldi. Açıklamada, "Uçağın Rus güvenlik güçleri tarafından düşürüldüğü ve Prigojin'e ait 2. uçağın ise Moskova'ya indiği" ifade edildi.

Son dakika haberi: Dünyayı ayağa kaldıran uçak kazası Wagner lideri Prigojin öldü


BIDEN'DEN PUTİN İMASI

ABD Başkanı Joe Biden, Rus paralı asker grubu Wagner’in liderinin Moskova yakınlarında düşen uçakta ölmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Biden, "Ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama şaşırmadım" dedi. Söz konusu uçağın düşmesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in parmağı olabileceğini ima eden Biden, “Rusya'da Putin'in arkasında olmadığı çok fazla olay yok. Ancak olayın arka planını bilecek kadar bilgim yok" dedi.

PUTİN'İN AŞÇISIYDI, WAGNER'İN LİDERİ OLDU

Sabıka kaydı olan bir iş insanı olan Prigojin, Kremlin'e yemek hizmeti sağladığı için 'Putin'in Şefi' olarak anılıyordu. Wagner'in 2014 yılında Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçı güçleri desteklemeye başladığı ve Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesine yardım ettiği biliniyor. Wagner'in tahminen 25 bin savaşçısı olduğu ve bunların çoğu Rusya'nın özel kuvvetlerinden eski askerler olduğu belirtiliyor.

Son dakika haberi: Dünyayı ayağa kaldıran uçak kazası Wagner lideri Prigojin öldü


PUTİN'E İSYAN ETMİŞTİ

Haberin Devamı

Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, 23 Haziran'da Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlayıp karşılık vermekle tehdit etmiş ve Ukrayna'yı terk ederek sınırdaki Rostov bölgesine girmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner'in lideri Prigojin'in isyanını "vatana ihanet" olarak nitelendirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!