Son dakika... Ürdün'de ABD güçlerine saldırı: 3 asker öldü, çok sayıda yaralı var

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2024 20:08

Son dakika haberi... Ürdün'deki ABD üssüne yapılan saldırıda 3 Amerikan askeri hayatını kaybetti, çok sayıda asker ise yaralandı. ABD Başkanı Biden, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Saldırıyı İran destekli radikal militanlar gerçekleştirdi. Hiç şüpheniz olmasın tüm sorumlulardan bizim seçtiğimiz bir zamanda ve şekilde hesap soracağız" dedi. CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, saldırıyla ilgili olarak "Orta Doğu'da yeni bir krizin başladığını gösteriyor" diyerek, "ABD'nin cevabı olacak mı, hangi sertlikle olacak? 158 saldırıdan bahsetmiştik. Özellikle ABD askerlerinin öldürülmesinden sonra CENTCOM'un tepkisi ne derecek olacak? Bu gerginliği daha da artıracak hamle" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına karşılık olarak Orta Doğu’daki ABD üslerine yönelik saldırılar sürüyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron saldırısında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda ABD askerinin de yaralandığı duyuruldu.

ABD basınında yer alan haberlerde, söz konusu üssün adının Tower 22 olduğu ve İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana ilk kez Orta Doğu'da ABD askerlerinin öldürüldüğü ifade edildi.

Tower 22 ilk kez hedef alınırken, 7 Ekim’den bu yana Irak ve Suriye'de ABD askerlerinin bulunduğu üslere yönelik 158’den fazla saldırı düzenlendi.

ABD SALDIRIYA CEVAP VERECEK Mİ?

Haberin Devamı

Washington Temsilcisi Yunus Paksoy saldırıyla ilgili son durumu aktardı: Gazze savaşından bu yana birçok saldırı gerçekleşmişti. Bir can kaybı yaşanmamıştı. 3 ABD askerinin öldürülmesi kesinlikle Orta Doğu'da yeni bir yaylım ateşi olmasına sebep olabilir. Orta Doğu'da yeniden kriz diyebiliriz. ABD'nin cevabı olacak mı, hangi sertlikle olacak? 158 saldırıdan bahsetmiştik. Özellikle ABD askerlerinin öldürülmesinden sonra CENTCOM'un tepkisi ne derecek olacak? Bu gerginliği daha da artıracak hamle. Orta Doğu'da yeni bir krizin başladığını gösteriyor.

BAŞKAN BİDEN'DAN AÇIKLAMA: İRAN DESTEKLİ RADİKAL GRUPLAR

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron saldırısıyla ilgili İran’ı hedef gösterdi. Biden, "Dün gece Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında konuşlanmış güçlerimize insansız hava aracıyla yapılan saldırıda 3 ABD askeri öldürüldü ve çok sayıda kişi de yaralandı. Bu saldırıyla ilgili gerçekleri hala topluyor olsak da, bunun Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz. Hiç şüpheniz olmasın tüm sorumlulardan bizim seçtiğimiz bir zamanda ve şekilde hesap soracağız." dedi.

Son dakika... Ürdünde ABD güçlerine saldırı: 3 asker öldü, çok sayıda yaralı var

Haberin Devamı

Söz konusu saldırının "alçak bir saldırı" olduğunu ifade eden Biden, saldırıda ölen askerleri vatansever olarak nitelendirerek, “Hep birlikte ailelerine karşı taşıdığımız kutsal sorumluluğu yerine getireceğiz. Onların onuruna, şanına layık olmaya çalışacağız. Terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz” dedi.

ABD SAVUNMA BAKANI AUSTİN: KENDİ SEÇTİĞİMİZ YER VE ZAMANDA KARŞILIK VERECEĞİZ

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ürdün'ün kuzeydoğusunda Suriye sınırı yakınlarında ABD üssüne düzenlenen saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Austin, Ürdün’de saldırıya uğrayan ABD üssünün terör örgütü DEAŞ’ı kalıcı olarak yenilgiye uğratmak üzere bölgede bulunduğunu belirterek, “ABD ve Koalisyon güçlerine yönelik gerçekleştirilen saldırı karşısında öfke ve derin üzüntü duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Son dakika... Ürdünde ABD güçlerine saldırı: 3 asker öldü, çok sayıda yaralı var

Söz konusu saldırılara karşılık verileceğini vurgulayan Austin, “ABD güçlerine yönelik devam eden bu saldırılardan İran destekli milisler sorumludur ve biz de kendi seçtiğimiz yer ve zamanda karşılık vereceğiz. Başkan ve ben ABD güçlerine yönelik saldırılara müsamaha göstermeyeceğiz ve ABD'yi, birliklerimizi ve çıkarlarımızı savunmak için gerekli tüm adımları atacağız” dedi.

ABD’Lİ SENATÖRDEN BİDEN’A İRAN’A MİSİLLEME ÇAĞRISI

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Tom Cotton, Ürdün'ün kuzeydoğusunda Suriye sınırı yakınlarında ABD üssüne düzenlenen saldırıyla ilgili ABD Başkanı Joe Biden’a İran’a misilleme çağrısında bulundu. Cotton, "Joe Biden, birliklerimize yönelik saldırılara göz yumarak, milyarlarca dolar rüşvet vererek, İran'ı yıllarca cesaretlendirdi. Askerlerimizi ortada bıraktı” dedi.

Haberin Devamı

Söz konusu saldırılara verilecek tek yanıtın İran'ın hem İran'daki hem de Orta Doğu'daki terörist güçlerine karşı yıkıcı bir askeri misilleme olması gerektiğini vurgulayan Cotton, “Daha azı, Joe Biden'ın başkomutan olmaya layık olmayan bir korkak olduğunu doğrulayacaktır” dedi.

Son dakika... Ürdünde ABD güçlerine saldırı: 3 asker öldü, çok sayıda yaralı var

HARRİS: 3 ABD'Lİ ASKERİN YASINI TUTUYORUZ

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Ürdün'ün kuzeydoğusunda Suriye sınırı yakınlarında Tower 22 adlı ABD üssüne düzenlenen saldırıyla ilgili İran’ı hedef gösterdi. Harris, “Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınlarında İran destekli militan grupların alçakça saldırısı sonucu hayatını kaybeden 3 ABD'li askerin yasını tutuyoruz. Dualarımız onların sevdikleri ve yaralılarla birlikte” dedi.

Haberin Devamı

Saldırıda ölen askerleri ABD Başkanı Biden gibi "vatansever" olarak nitelendiren Harris, “Tüm ulusumuz bu savaşçıları, hizmetlerini ve nihai fedakarlıklarını sonsuza kadar onurlandıracaktır. Başkan Biden’ın da açıkça ifade ettiği üzere terörizmle mücadeleye devam edeceğiz ve tüm sorumlulardan hesap soracağız” dedi.

Son dakika... Ürdünde ABD güçlerine saldırı: 3 asker öldü, çok sayıda yaralı var

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!