Son dakika: TürkAkım'a sabotaj girişimi iddiası... Kremlin'den açıklama geldi: Tutuklandılar!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: TürkAkıma sabotaj girişimi iddiası... Kremlinden açıklama geldi: Tutuklandılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2022 15:31

Dün Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından dile getirilen TürkAkım'a yönelik sabotaj girişimi ile ilgili Kremlin'den yeni bir açıklama geldi. Açıklamada olay ile ilgili kişilerin tutuklandığı duyuruldu. Öte yandan Kremlin, TürkAkım ve Kuzey Akım boru hatlarıyla ilgili yeni açıklamalarda da bulundu.

Haberin Devamı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türk Akımı doğalgaz boru hattına yönelik saldırı girişiminde bulunan "sabotajcıların" tutuklandığını açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türk Akımı doğalgaz boru hattıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peskov, "(Rusya Devlet Başkanı) Bazı güçler, ki bu güçlerin kökenini Devlet Başkanı Vladimir Putin ima etti, Türk Akımı'nı da hedef aldı. Sabotajcılar yakalandı ve birkaç kişi tutuklandı. Onu patlatmak istediler" ifadelerini kullandı. Sabotajcıların Rusya'da yakalandığını belirten Peskov, daha fazla detay vermedi.

"ANCAK PROJE ONLARIN İLGİSİYLE HAYATA GEÇEBİLİR"

Rusya lideri Putin'in Türkiye'yi büyük bir gaz dağıtım merkezi haline getirme önerisini bugünkü görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da doğrudan ilettiğini belirten Peskov, "Oldukça olumlu ve teklifimizle ilgilendiğini gösteren bir tepki aldık. Proje ile ilgili Avrupa ülkeleriyle henüz temasa geçilmedi. Ancak proje onların ilgisiyle hayata geçebilir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde Türk Akımı'na yönelik sabotaj girişimi olduğunu açıklamıştı.

KREMLİN'DEN YENİ AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Kremlin, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında gerçekleşen görüşmenin ardından yeni bir TürkAkım açıklaması yaptı.

Kremlin'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkakım boru hattı Kuzey Akım’ın yerine geçmeyecek. Bu iki ayrı boru hattından bahsederken farklı kapasitelerden bahsediyoruz."

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!