Son dakika… Rusya Devlet Başkanı Putin’den önemli açıklamalar: Türkiye olmasaydı, tahıl ihtiyacı olanlara ulaşmazdı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika… Rusya Devlet Başkanı Putin’den önemli açıklamalar: Türkiye olmasaydı, tahıl ihtiyacı olanlara ulaşmazdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2022 09:40

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm şiddetiyle sürerken Rus lider Vladimir Putin’den kritik açıklamalar geldi. Putin, tüm küresel dengeleri değiştiren Ukrayna tahılıyla ilgili flaş bir yorumda bulundu… Putin, söz konusu anlaşma ile tahılın ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirtti ve "Türkiye arabulucu olmasaydı, tahıl ihtiyacı olanlara ulaşmazdı" dedi.

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada kritik açıklamalar yaptı.

Devam eden Ukrayna savaşı ve savaş kaynaklı ekonomik kriz hakkında konuşan Putin'in Ukrayna tahılı için sarf ettiği sözler dikkat çekti.

Putin "Ukrayna tahılının rotasını değiştirmeyi düşünmek zorundayız." dedi.

'RUSYA'YI İZOLE EDEMEYECEKSİNİZ' MESAJI

"Hiç kimse Rusya'yı izole etmede başarılı olamayacak" diyen Rus lider, dolar, euro ve pounda olan güvenin azaldığını, bu paraların kullanımını da kendilerinin düşürdüğünü söyledi.

Batı'nın ekonomik, mali ve teknolojik saldırıları ile başa çıkmaya çalışan Rusya'da mali piyasanın dengelendiğinin altını çizen Putin belli sanayilerde ve bölgelerde hâlâ bir miktar sorun beklediklerini vurguladı.

Rusya'nın kendi ulusal çıkarlarını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğini söyleyen Putin halkına Rus ekonomisini desteklemeye devam etmenin önemini aktardı.

Haberin Devamı

BATI'YA GAZ UYARISI: ARZI KESERİZ

Putin, Rusya'nın petrol ve gaz ihracatına tavan fiyat uygulanırsa Rusya'nın enerji arzını keseceğini söyledi. Putin, Batı'yı böyle bir durumda ünlü bir Rus masalındaki kurt kuyruğu gibi 'dondurulacağı' konusunda uyardı. 

ENFLASYON TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Gazprom ve Çin gaz için yüzde 50-50 ruble ve yuan çözümüne geçtiklerini anlatan Putin ülkesinin İran ve Orta Doğu pazarlarına girmek için çok fazla olasılıkları olacağının altını çizdi.

Rus lider 2022 sonunda Rusya'da enflasyonun yüzde 12 olabileceğini duyurdu.

TAHIL KORİDORU İÇİN ÇARPICI SÖZLER

Putin, Türkiye arabulucu ülke olmasaydı, bu tahılın ihtiyacı olan ülkelere değil, Avrupa ülkelerine gideceğini söyledi.

Putin, Türkiye’nin arabulucu ülke olarak yer aldığı Birleşmiş Milletler, Rusya ve Ukrayna arasında yapılan tahıl anlaşmasına değindi.

"Türkiye arabulucu olmasaydı, tahıl ihtiyacı olanlara ulaşmazdı"

Putin, söz konusu anlaşma ile tahılın ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirtti ve şunları söyledi:

“Ukrayna tahılının ihraç edilmesini sağlamak için her şeyi yaptık. Afrika Birliği liderleriyle, Afrika devletlerinin liderleriyle görüştüm ve onlara çıkarlarını sağlamak için her şeyi yapacağımız sözünü verdim. Bunu Türkiye ile birlikte yaptık. Sonuç olarak size açıklıyorum değerli meslektaşlarım; Türkiye arabulucu ülke statüsünde olmasaydı, Ukrayna'dan ihraç edilen tahılın neredeyse tamamı gelişmekte olan ve en fakir ülkelere değil, AB ülkelerine gönderilecekti."

Haberin Devamı

"AVRUPA, ABD'NİN DİKTATÖRLÜĞÜNÜ KORUMAK İÇİN KENDİNİ FEDA EDİYOR”

 Putin, Avrupa’nın sahip olduğu değerleri ABD’nin diktatörlüğünü korumak için feda ettiğini belirtti:

"Batılı ülkeler, sadece kendileri için faydalı olan eski dünya düzenini sürdürmek, herkesi kendilerinin icat ettiği ve düzenli olarak ihlal ettiği kötü şöhretli ‘kurallara’ göre yaşamaya zorlamak için çabalıyorlar. Mevcut duruma bağlı olarak kuralları kendileri için sürekli değiştiriyorlar. Batılı seçkinler ile kendi vatandaşlarının çıkarları arasındaki uçurum giderek artıyor. Böylece, Avrupa'da ulaşılan endüstriyel gelişme düzeyi, insanların yaşam kalitesi, sosyo-ekonomik istikrar, tüm bunlar 'Avrupa-Atlantik birliği' adına Washington'dan gelen taleplerle hiçe sayılıyor. Aslında dünya meselelerinde ABD'nin diktatörlüğünü korumak uğruna feda ediliyor."

Haberin Devamı

"RUSYA ACI ÇEKECEK SANDILAR"

Putin, "İlkbaharda, birçok yabancı şirket, bundan en çok bizim ülkemizin zarar göreceğini düşünerek Rusya'dan çekildiğini duyurmak için yarıştı." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Ama şimdi Avrupa'da üretimin ve istihdamın birbiri ardına nasıl gerilediğini görüyoruz. En önemli nedenlerden biri de, elbette, Rusya ile ticari bağların kopmasıdır. Bu süreçleri hızlandıran, Amerika Birleşik Devletleri'nin küresel ekonomi ve siyasetteki anlaşılması zor egemenliğinin yanı sıra Batılı seçkinlerin nesnel gerçekleri görme ve tanıma konusundaki inatçı isteksizliği ve hatta yetersizliğiydi." açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!