Son dakika... Beyaz Saray açıkladı! Putin'in kararı sonrası Biden'dan flaş hamle

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Beyaz Saray açıkladı Putinin kararı sonrası Bidendan flaş hamle
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2022 23:14

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerini resmen tanıma kararının ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Öte yandan Biden'ın Donetsk ve Lugansk bölgelerine, bu bölgelerden veya bu bölgelerden yeni yatırım, ticaret ve finansmanı yasaklayacağı bir başkanlık kararnamesini imzaladı.

Haberin Devamı

Zelenski, Twitter'dan yayınladığı mesajda, son saatlerde yaşanan gelişmeleri ABD lideriyle masaya yatırdığını ve sonrasında ulusal güvenlik konseyi toplantısını gerçekleştirdiğini duyurdu. Zelenski toplantıda Rusya'ya verilecek cevabın değerlendirildiğini aktardı.

BİDEN'DAN FLAŞ HAMLE!

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Biden'ın "Rusya'nın Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü zedelemek için yürüttüğü faaliyetlere karşılık belirli kişilerin mal varlıklarının dondurulması ve belirli işlerin yasaklanması" kararnameyi imzaladığı duyuruldu. Kararname ile Rusya'nın bağımsızlığını tanıdığı Donesk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerine yatırım yapılması, bu bölgelerden ABD'ye doğrudan ya da dolaylı yollarla ithalat ya da ihracat yapılması yasaklandı.

Haberin Devamı

Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin'in sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerini tanıma kararını şiddetle kınadıklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!