Son dakika... New York'ta Türkevi'ne alçak saldırı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2023 16:01

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu'na ev sahipliği yapan Türkevi binası saldırıya uğradı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "ABD’den, saldırının faillerini süratle tespit etmesini ve ev sahibi ülke olarak diplomatik temsilciliklerimize gerekli korumayı sağlamasını bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

2. tur için oy kullanılan New York'taki Türkevi binası saldırıya uğradı.

Saat 03.14'te kimliği bilinmeyen bir kişi, elinde demir levyeyle binanın alt katındaki bazı camları kırdı.

Saldırının ardından New York Polisi'yle temasa geçildi.

Son dakika... New Yorkta Türkevine alçak saldırı

Türkevi’ne saldırı levye ile gerçekleştirildi. Camları kırılan Türkevi’ne saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliği henüz bilinmiyor. Polis Türkevi'nin etrafına güvenlik şeridi çekti. Saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada "New York’taki Türkevi’mizin giriş katındaki camların tahrip edildiği alçakça bir saldırı meydana gelmiştir. ABD’den, saldırının faillerini süratle tespit etmesini ve ev sahibi ülke olarak diplomatik temsilciliklerimize gerekli korumayı sağlamasını bekliyoruz. Seçim süreci başta olmak üzere, vatandaşlarımıza her türlü hizmeti özveriyle sağlayan meslektaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. 

Haberin Devamı

ABD’de yaşayan Türk vatandaşları, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için Cumartesi gününden bu yana Türkevi’nde oy kullanıyor.

CNN Türk yayınında konuşan New York Polis Teşkilatı Toplum Koordinatörü Erhan Yıldırım, saldırıyı birkaç kişinin gerçekleştirmiş olabileceğini belirtti.

Binanın 24 saat kameralar ile izlendiğinin altını çizen Yıldırım Türkevi'nin BM binasının olduğu bölgede yer aldığını belirtti ve 'Hemen her karesi kameralar ile dolu bir bölgedir' dedi.

ANTIFA gruplarının daha önce binanın önünde protesto gösterileri düzenlediği bilgisini paylaşan Yıldırım 'YPG kamplarında teröristlerin öldürülmesini ANTIFA grupları Türk konsolosluğunun önünde şiddetli bir bir şekilde protesto etmiştir' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!