Son dakika: İsrail Cumhurbaşkanı Herzog Türkiye'ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2022 10:50

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, 9-10 Mart'ta Türkiye'yi ziyaret edecek. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ise yarın Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşecek.

Haberin Devamı

Türkiye ile İsrail ilişkilerinde yeni dönem başlıyor. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, 9-10 Mart tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek.

Herzog'un bu ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan baş başa ile görüşmesi bekleniyor. Ayrıca ziyaret kapsamında heyetler arası görüşmelerin de gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal yarın Kudüs'e ziyaret gerçekleştirecek.

Kalın bu ziyaret kapsamında Filistin lideri Abbas ile görüşecek. Kalın'ın daha sonra İsrailli yetkililerle de bir araya gelmesi bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Ukrayna'ya resmi ziyareti öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Erdoğan, Herzog'un Mart ortalarında Türkiye'yi ziyaret edeceğini söylemişti.

Haberin Devamı

Erdoğan," Bu ziyaretle ikili ilişkilerimizi geleceğe yönelik farklı bir zemine olumlu istikamette oturtmanın gayretinde olacağız. Bu yaklaşım İsrail'de de mevcut." demişti.

Erdoğan, daha önce İsrail'in özel temsilcilerini Türkiye'ye gönderdiğini hatırlatarak Herzog'un ziyaretinden önce Türkiye'nin özel temsilcilerinin de ülkeye seyahat edeceğini açıklamış  ve Herzog ziyaretinin Şubat ayında gerçekleşmesi ve iki ülke ilişkilerinde yeni bir sayfa açılacağı beklentisini paylaşmıştı.

İsrail merkezli Haaretz gazetesine konuşan İsrailli bir yetkili seyahatin Türkiye'nin ikili ilişkilerdeki normalleşmeye dönük niyetiyle ilgili bir "turnusol kağıdı" işlevi göreceğini belirtmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Başkanlık düzeyinde bir toplantı bir araç olarak kullanılabilir. Başkan siyasi değil sembolik bir figür ve her halükarda Herzog Türklerle kendi görüşmelerini yürütüyor. Böyle bir kanalla görüşmelere başlanabilir ve ardından gelişmelere ve etkilere göre yavaşça ilerleyebilir. "

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!