Son dakika... Kudüs'te sinagoga silahlı saldırı: 8 ölü, 10 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Kudüste sinagoga silahlı saldırı: 8 ölü, 10 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2023 22:27

Son dakika haberine göre; Kudüs'ün Neve Yaakov Mahallesi'ndeki bir sinagoga düzenlenen silahlı saldırıda en az 8 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Dışişleri Bakanlığı, bir taziye mesajı yayımlayarak "Terör saldırısını kınıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Kudüs'ün doğusundaki Neve Yaakov Mahallesi'nde bulunan bir sinagogta silahlı saldırı meydana geldi. Polis tarafından yapılan açıklamada, olayda en az 8 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı belirtildi. Polis, olay yerine aracıyla gelen ve etrafa ateş açan şüphelinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Son dakika... Kudüste sinagoga silahlı saldırı: 8 ölü, 10 yaralı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan saldırıya ilişkin kınama mesajı yayımlandı. Bakanlığın açıklamasında, "Kudüs’te 27 Ocak akşamı bir sinagoga düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınıyoruz. Son dönemde bölgede artış gösteren saldırıların yeni bir şiddet sarmalına dönüşmesinden endişe duyuyor, tüm tarafları itidale ve bu tür olayların durdurulması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile İsrail Hükümeti ve halkına taziyelerimizi sunuyor, yaralananlara acil şifalar diliyoruz" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!