Sınır DAEŞ’ten temizlenmek zorunda

Güncelleme Tarihi:

Sınır DAEŞ’ten temizlenmek zorunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 01:06

ÖZGÜR Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı güçlerin, Suriye’de IŞİD’in elinde olan Cerablus’a girmek üzere Gaziantep’e bağlı Karkamış ilçesinde toplandığı yönünde haberler gelmeye devam ederken, konuyla ilgili ilk hükümet açıklamasını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı.

Haberin Devamı

Ankara’da Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ile ortak basın toplantısı yapan Çavuşoğlu, Cerablus’a ÖSO’nun operasyon yapacağı ve Türkiye’nin de buna havadan destek vereceği yönündeki haberlerin sorulması üzerine “Bizim sınırımızın tamamen DAEŞ’ten temizlenmesi gerekiyor ve bu konuda nasıl bir destek gerekiyorsa o desteği vermemiz bizim için doğaldır” dedi. Çavuşoğlu, Suriye ve Irak’ta terör örgütlerine karşı sınır ötesi operasyon için TBMM’den çıkarılan tezkerelerin geçerliliğini koruduğunu da hatırlattı. Dışişleri Bakanı, “Esasen bizim sınırımızdan DAEŞ’e yönelik mücadelelere top atışlarıyla da her zaman destek verdik. Bundan sonra da bu desteğimiz sürecek. Çünkü Türkiye DAEŞ’in her zaman birinci hedefi olmuştur” diye konuştu. Çavuşoğlu, geçtiğimiz hafta Suriyeli muhaliflerin Cerablus’un batısında kalan El Rai-Çobanbey bölgesini IŞİD’in elinden aldığını da hatırlattı.

Haberin Devamı

TEZKEREMİZ VAR

Gaziantep saldırısındaki belirtilerin IŞİD’i işaret ettiğini kaydeden Dışişleri Bakanı, “Böyle bir terör örgütüyle mücadeleye devam etmemiz de bizim en doğal hakkımızdır. İçeride ya da dışarıda. Zaten Suriye ve Irak’ta terör örgütleriyle mücadele edebilmek için Meclis’ten aldığımız yetki, tezkere de var. Bu tezkerelerin geçerliliği devam ediyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!