Sina'daki IŞİD lideri öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Sinadaki IŞİD lideri öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 23:19

Mısır ordusunun, Sina Yarımadası'ndaki El-Ariş kentinde terör örgütü IŞİD’e bağlı Ensar Beyt el-Makdis örgütünün lideri Ebu Dua el-Ensari ve yardımcılarının da aralarında bulunduğu 46 teröristi öldürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Mısır ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, hava destekli özel kuvvetlere bağlı birliklerinin, Sina Yarımadası’ndaki El-Ariş kentinin güneyinde düzenlediği operasyonda, IŞİD’e bağlı Ensar Beyt el-Makdis örgütünün lideri Ensari ve yardımcılarının da aralarında bulunduğu 46 teröristin öldürüldüğünü belirtti.

Semir, askeri istihbarattan alınan bilgiler üzerine yapılan operasyonda, teröristlerin kullandığı silah, mühimmat ve patlayıcıların da imha edildiğini kaydetti.
Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Sina olmak üzere birçok ilde "terörist ve tekfirci" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik, güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle operasyonlar düzenliyor.

Haberin Devamı

Ülkenin kuzeyindeki Sina Yarımadası'nda, Kasım 2014'te terör örgütü IŞİD'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!