Şık olmadı komşu

Güncelleme Tarihi:

Şık olmadı komşu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 00:00

Tekneleri bozulunca Middilli limanına sığınmak zorunda kalan Onur Meral ve Ayşe Aslı Atay Meral çifti, Schengen vizeleriyle durumu bildirmek için gittikleri Yunan makamlarınca“Yasadışı giriş”ten iki gece nezarette tutuldu. Olaya Yunan basını bile tepki gösterdi: Üç masum Türk, nezarete koyuldu!

Haberin Devamı

YUNAN gazetesi Elefterotipia, Midilli’de gözaltına alınan Onur ve Ayşe Aslı Atay Meral çiftini “Başbakan Tayyip Erdoğan ile akrabalar” diyerek tanıttı. Gazete, “Erdoğan’ın akrabalarını kaçak göçmen imiş gibi yakaladılar. Üç masum Türk vatandaşını nezarete koydular” ifadesini kullandı. İsviçre’den gelen dostlarını Assos’da bıraktıktan sonra Dikili’ye dönmek üzere yola çıkan Meral çifti ve kaptan Osman Nuri Ketenci, teknenin arızalanması üzerine mecburen en yakın liman olan Midilli Adası’nın Sikaminia iskelesine yanaştılar.
‘Schengen’leri de yetmedi
Çift, Yunan makamlarını durumdan haberdar etmek için çok giriş çıkışlı Schengen vizeli pasaportlarıyla, en yakın liman müdürlüğünün bulunduğu Molivos’a hareket etti. Kısa süre sonra liman güvenlik birimleri, tekneyi tespit etti. Kaptan cep telefonundan Meral çiftini aradı. Tekneye dönen çift, kaptan ile Midili liman müdürlüğüne götürüldü.
‘Mikrop yuvasında 2 gece’
İfadeleri sonrası “Yunanistan’a yasadışı yoldan girdikleri” gerekçesiyle gözaltına alınan Meral çifti, cumartesi gecesini, Elefterotipia Gazetesi’nin deyişiyle “Yunan medeniyeti için utanç sayılabilecek mikrop yuvası bir nezarethanede” geçirdi. Cep telefonlarına da el konulan Meral çifti ve kaptan Ketenci, pazar sabahı Midilli savcısı Filippos Papadopulos’a ifade verdi. Savcı durumu derhal anlayarak üç Türk’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Pazar gecesini bu sayede otelde geçirebilen üç Türk vatandaşı, pazartesi günü çıkarıldıkları mahkemede beraat ederken, el konulan teknelerinin de kendilerine iadesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Beraate rağmen bir gece daha nezaret

ONUR ve Ayşe Aslı Atay Meral ile kaptanları Nuri Ketenci, çıkarıldıkları mahkemede beraat etmelerine rağmen,  bir de “yasadışı giriş” yaptıkları için formalite gereği “sınırdışı edilme” kararıyla karşılaştı. Üç Türk, bu defa Midilli polisinin yeni inşa ettirdiği nezarette gecelediler. Salı günü öğle saatlerinde de tekneleriyle Türkiye’ye döndüler.
Diplomatlar devreye girdi
Meral çiftinin başına gelenler hakkında Yunan makamları genellikle benzer durumlarda olduğu gibi Yunanistan’daki Türk makamlarına haber vermedi. Bunun yanı sıra, Yunan kamu düzeni bakanlığı bile durumdan haberdar edilmedi. Olayın duyulmasıyla iki ülke dipolatlarının da devreye girdiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!