Sih tapınağı bombacısı üç Selefinin davası başladı

Güncelleme Tarihi:

Sih tapınağı bombacısı üç Selefinin davası başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 14:58

Almanya’nın Essen Eyaletinde nisan ayında Sih tapınağına bombalı saldırıda bulunan üç kişinin yargılanmasına çarşamba başlandı.

Haberin Devamı

ESSEN Eyalet Mahkemesinde görülen davada üç selefinin de yaşları 18’den küçük olduğu için duruşma salonuna basın mensupları ve izleyiciler alınmadı. Terör örgütü üyesi olmak, bombalı saldırıda bulunmak, adam öldürmeye teşebbüs, adam yaralama ve toplumda korku yayma suçlamasıyla haklarında dava açılan sanıklardan ikisi Türkiye, biri de Arap kökenli. 16 yaşlarındaki üç sanık, 16 Nisan’da Sih tapınağında bomba patlatmış, tapınaktaki din görevlisi ile o sırada tapınakta bulunan üç kişi ağır şekilde yaralanmıştı.

VİDEOYA KAYDETMİŞLER

Dün başlayan davayla birlikte olayla ilgili ayrıntılarda ortaya çıkmaya başladı. Sanıkların, patlayıcıyı internet üzerinden satın aldıkları ve yangın söndürme tüpünden bomba yaptıkları belirlendi. Patlayıcı maddeler ellerine geçtiğinde yaşadıkları sevinci cep telefonuyla kaydeden sanıklar, eylemi nasıl yapacaklarını uzun süre planlamış. Sanıklardan Tolga I.’nın Yusuf T.’ye mesaj gönderip gidip tapınakta keşif yapmasını isteği de ortaya çıtı. WhatsApp’ta grup kuran sanıkların buradan haberleştikleri de dava dosyasında yer aldı. Aynı WhatsApp grubunda 13 kişiden 11’inin kimliğini belirleyen polis, iki kişinin kimliğini ise hâlâ belirleyemedi.

Haberin Devamı

Sanıklardan Yusuf T.’nin annesi Neriman Yaman, yazdığı ‘Benim Selefi Oğlum’ adlı kitapta oğlunun nasıl selefi olduğunu yazmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!