Senatör Menendez yine devrede... Bir buçuk dakikalık soruya 3 kelimelik yanıt

Güncelleme Tarihi:

Senatör Menendez yine devrede... Bir buçuk dakikalık soruya 3 kelimelik yanıt
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2023 07:00

ABD Senatosu’nda Türkiye karşıtı tutumuyla bilinen Demokrat Senatör Bob Menendez, bütçe oturumunda soru fırsatını Ankara’nın dış politikasını eleştirmek için kullandı.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı olan Menendez, bakanlığının 2024 bütçe talebiyle ilgili senatörlerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a uzun bir Türkiye sorusu sordu. Menendez, Türkiye’yi insan hakları, Yunanistan ile yaşanan kriz, Rusya’ya uygulanan yaptırımlara katılmama gibi pek çok konuda eleştiren 90 saniyelik tiradının ardından Blinken’a “Böyle bir ülkeye ne denir” diye sordu. Bakan Blinken ise “Zorlu bir müttefik” şeklinde yorumdan kaçındığı kısa ve net bir yanıt verdi. Bunun üzerine Menendez, “Ben Türkiye derim” diye ekledi.

BLINKEN’DAN F-16 YORUMU

Aynı oturumda Bakan Blinken’ın Karadeniz’le ilgili açıklamaları da Türkiye’yi yakından ilgilendiren nitelikteydi. ABD’nin Karadeniz’de kapsamlı bir stratejiye ihtiyaç duyduğunu kaydeden Blinken, hazirana kadar bu stratejiyi ortaya koyacaklarını belirtti. Blinken, Karadeniz’de bazısı NATO üyesi olan 6 ülkenin bulunduğunu ve stratejinin yalnızca güvenlik eksenli değil; ekonomik ilişkiler ve demokratik direnç boyutu olduğunu vurguladı. Blinken ayrıca, “Türkiye’nin yeni F-16’ları alması gerektiğine inanıyoruz. NATO için önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!