Schwandorf kurbanları çifte törenle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Schwandorf kurbanları çifte törenle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2015 11:37

Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nin Schwandorf kasabasında, bir neonazi tarafından yakılan evlerinde can veren Osman ve Fatma Can çifti ile oğulları Mehmet Can ve saldırıda ölen Alman Jürgen Hübner için anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Katliam kurbanları için ilk tören Spital Kilisesi’nde düzenlendi. Törene Can çiftinin kızları Leyla Kellecioğlu, Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener, Schwandorf Belediye Başkanı Andreas Feller, Hıristiyan din adamları, Belediye Meclis Üyesi Ferdi Erarslan ile çok sayıda Türk ve Alman davetli katıldı.

Başkonsolos Kül, Belediye Başkanı Feller, birer konuşma yaparak yabancı düşmanlığını kınadı. Papazlar ile imam İbrahim Deniz barış duası okudu. Müzik dinletisi ve tiyatro gösterisinin ardından, yakılan evin duvarında kurbanların adlarının yazılı olduğu levhanın önünde ikinci tören düzenlendi. Burada da konuşmalar yapıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.

Başkonsolos Yavuz Kül, Schwandorf ’un şimdiki belediye başkanın 27 yıl önce itfaiye erleri ile yangını söndürmek için canla başla çalıştığını hatırlatarak teşekkür etti.

Schwandorf kurbanları çifte törenle anıldı


3 KİBRİTLE 4 CAN

Katliam tarihinde 17 yaşında olan neonazi Josef Seller, gece saat 00.30’da, üç kibritle tutuşturduğu kartonlarla bütün binayı yakmış, dört kişiyi katletmişti. Seller, 13 yıl ceza aldıktan sonra tahliye olmuştu.

Schwandorf kurbanları çifte törenle anıldı

Fatma, Osman ve oğulları Mehmet Can, neonazinin yaktığı evlerinde can vermişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!