Scholz’dan enerji açıklaması: ‘Nükleerin devri bitti’

Güncelleme Tarihi:

Scholz’dan enerji açıklaması: ‘Nükleerin devri bitti’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2023 07:00

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya’da nükleer enerji döneminin sona erdiğini ve kapatılan nükleer santralların yeniden faaliyete geçmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Hükümetin küçük ortağı Hür Demokrat Parti (FDP) 15 Nisan 2023 tarihinde kapatılan son 3 nükleer santralın yeniden faaliyete geçirilmesini gündeme getirirken, Şansölye Scholz, Almanya Radyosu’na (Deutschlandfunk) verdiği demecinde, “Nükleer enerji bitti. Almanya’da bir daha nükleer enerji kullanılmayacak. Nükleer santralların kapatılması yasalarla belirlendi. Almanya’da nükleer santral konusu artık ölü bir attır” diye konuştu.

YENİLENEBİLİR ENERJİ HEDEFİ

Nükleer santralların kapatılmasıyla nükleer enerji kullanımının sonunun başladığına da işaret eden Scholz; güneş, rüzgâr ve hidrojen gibi yenilenebilir enerjiye verecekleri ağırlıkla bu on yılın sonuna kadar Almanya’da enerji tüketiminin yüzde 80’ini, kısa bir süre sonra da tamamını bu yolla karşılayacaklarını da vurguladı. Scholz, yenilebilir enerjiye verilen ağırlık sayesinde enerji fiyatlarında düşüş olacağını da söyledi. 

BAKMADAN GEÇME!