Sarkzy'nin aşk mektubu objektiflere takıldı

Güncelleme Tarihi:

Sarkzynin aşk mektubu objektiflere takıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2007 12:21

Fransa lideri bir toplantı çıkışında elinde aşk mektubuyla yakalandı.

Haberin Devamı

Fransa cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin 12 Eylül’de Bakanlar Kurulu toplantısından çıkarken çekilen fotoğrafı başını çok ağrıtacak. Fransız haber ajansı AFP’nin çektiği fotoğrafı yakından inceleyen Choc dergisi, Sarkozy’nin elindeki bir kağıtta “Seni yıllardır görmemiş gibiyim. Çok özledim. Perşembe günü Fas’a gidiyorum. Gelecek hafta ya da haftasonu buluşalım. Milyonlarca öpücük” yazdığını gördü.

Yayına izin yok

Fotoğraf ve mektup geçen hafta cumartesi günü basılacaktı. Ancak son anda devreye Choc dergisinin sahibi Arnaud Legardere girdi. Sarkozy’nin “kardeşim” dediği kadar yakını olan Legarde yayını durdurdu. Ama dergide çalışanlardan biri mektubun detaylarını ve fotoğrafı internet sitelerine sızdırınca olay daha da büyüdü.

Korumak için itiraf etti

Haberin Devamı

Bir haber sitesi olayı 26 Eylül günü duyurunca, Fransız basınında mektubu kimin yazdığı konusunda spekülasyonlar başladı. Bu sırada Sarkozy çiftinin yakın arkadaşı Isabelle Balkany ilginç bir açıklama yaptı. Kocası Sarkozy’nin partisi UMP’nin önde gelen isimlerinden olan ve kendisi de Levellois kentinin belediye başkanı olan Balkany “O mektubu eşi Cecilia Sarkozy’ye yazmıştım. Biz karı koca, Sarkozy ailesiyle çok iyi arkadaşız...” dedi.

Dilbilgisi ele verdi

Ancak “Mektup neden Nicolas Sarkozy’nin elindeydi bilmiyorum” diyen Balkany’nin yalanı bu kez dilbilgisi sayesinde ortaya çıktı. Fransızca dilbilgisi kurallarına göre mektup bir kadına değil, bir erkeğe yazılmıştı. Yani Sarkozy’ye hitap ediyordu. Fransız basınında Balkany’nin, ailenin isteği üzerine, Sarkozy’yi korumak için böyle bir açıklama yapmış olabileceği düşünülüyor.

Olaya en ciddi tepki Le Monde gazetesinde Robert Sole imzalı bir köşe yazısıyla geldi. Sole “Diyelim ki mektubu Balkany yazdı. 1) Dilbilgisi bilmiyor mu? 2) Sarkozy neden Bakanlar Kurulu toplantısından böyle bir mektupla çıkıyor? Ama pardon, bu onun özel hayatı ve Le Monde cumhurbaşkanından bu işlere karışmama emri aldı” dedi. Sarkozy, Le Monde’u bizzat arayarak “Özel hayatımla ve karım Cecilia ile ilgili hiçbir şey yazmayacaksınız” demişti.

Haberin Devamı

Kardeşim’ dediği medya patronu kurtarmaya çalıştı

Choc dergisi makalenin yayınlanmasından editoryal nedenlerden vazgeçtiklerini açıkladı. Ama olayın arkasında derginin sahibi Arnaud Lagardere bulunuyor. Zira bu, Lagardere ve “kardeşim” dediği Sarkozy arasındaki ilk işbirliği değil. Aynı zamanda silah tüccarı olan Lagardere geçen yıl Cecilia Sarkozy ile sevgilisinin fotoğraflarını kapak yapan ParisMatch dergisinin yöneticisini kovmuştu. JDD gazetesinde ise Cecilia’nın oy vermediği yönündeki haberin yayınlanmasını engellemişti.

O mu yazdı?

Nicolas Sarkozy’nin elindeki aşk mektubunun ortaya çıkmasıyla birlikte gözler eski sevgilisi Anne Fulda’ya çevrildi. Nicolas ve Cecilia Sarkozy çifti geçen yıl ayrılmaya karar verdi. Cecila 7 ay New York’a gidip halkla ilişkilerci sevgilisiyle yaşadı. Bu sırada Sarkozy’nin de Anne Fulda ile ilişkisi başladı. Sarkozy çifti tekrar biraraya geldiğinde bu ilişkinin de bittiği zannediliyordu. Ancak böyle bir mektubun ortaya çıkması Sarkozy ve Anne Fulda’nın hiç ayrılmadıkları ya da tekrar biraraya geldikleri dedikodularını gündeme getirdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı olan aldatıyor

Jacques Chirac

İki dönem cumhurbaşkanlığı yapan Jacques Chirac, görevden ayrılmadan önce verdiği röportajda “Hayatım boyunca birçok kadın sevdim ve karımı aldattım” dedi. Chirac en ünlü ilişkisini 1970’li yıllarda başbakanken bir gazeteciyle yaşadı.


F. Mitterand

Sosyalist cumhurbaşkanı François Mitterand, 1995 yılında koltuğunu bırakmadan hemen önce büyük sırrını açıkladı. Evlilik dışı bir kızı olduğunu, yıllarca gizlice kızı Mazarine’i gördüğünü, annesiyle de ilişkisini daime taze tuttuğunu söyledi.

V.G. d’Estaing Türkiye düşmanlığıyla tanınan eski cumhurbaşkanı Valèry Giscard d’Estaing, görevdeyken geceleri yalnızca şoförünü alıp metreslerini ziyaret ederdi. Bu ortaya çıktığında küçük bir skandala neden olmuştu.

Dip NOT

Haberin Devamı

Mektup “Milyonlarca besitos” şeklinde bitiyor. Besitos İspanyolca ‘öpücük’ demek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!