Şam 2004: PKK’ya 5 kurşun

Güncelleme Tarihi:

Şam 2004: PKK’ya 5 kurşun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2004 01:38

Yıllarca PKK’lıları besleyip, barındıran Suriye, baskılar sonucu başta Öcalan olmak üzere militanları topraklarından attı, sonra da örgüt yöneticilerini ortadan kaldırmaya başladı. 5 yöneticisi kurşuna dizilen PKK/KONGRA-GEL, Şam’dan intikam alacağını açıkladı.

SURİYE yıllarca bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın Şam’da, refah içinde yaşattı. PKK’lı teröristleri sakladı, besledi ve topraklarını kullanarak gelişmelerini sağladı. Ancak zaman içinde koşullar değişti ve Şam yönetimi, Türkiye’nin baskılarına boyun eğerek, önce Öcalan’ın topraklarından çıkmasına izin verdi. Giderek topraklarındaki terörist faaliyetlerden rahatsız olmaya başlayan Şam yönetimi, örgüt militanlarının topraklarından ayrılmalarını sağladı. Bununla da yetinmeyen Suriye, kendisi için tehlike gördüğü örgüt yöneticilerini ortadan kaldırma çabasına girişti. Suriye’nin bu eylemi PKK/KONGRA-GEL’in açıklamasıyla ortaya çıktı. Terör örgütünün elebaşlarından 5’inin, geldikleri Musul’dan Suriye’ye dönerken araçlarının durdurularak kurşuna dizilmesinin arkasında Şam yönetiminin bulunduğunu öne süren PKK/KONGRA-GEL, intikam alınacağını açıkladı.

KURŞUNA DİZDİLER

PKK/KONGRA-GEL’in Yürütme Konseyi üyesi Şilan Kubani ile Kuzey Irak’ta örgüt doğrultusunda faaliyet gösteren Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) 4 yöneticisi, 29 Kasım Pazartesi günü otomobille Musul’dan Suriye’ye giderken Şengal kasabası yakınlarında bir grup silahlı tarafından öldürüldü. PKK/KONGRA-GEL, baş ve karınlarına otomatik tüfeklerle ateş açılarak öldürülen teröristlerin Suriyeli ‘Şilan Kubani’ kod adlı Meysa Baki, Muşlu ‘Fuat’ kod adlı Himmet Toprak, Suriyeli Zekeriya İbrahim ile ‘Cemil’ kod adlı Nebo Ali ve ‘Civan’ kod adlı Hacı Cumali olduğunu açıkladı. Öldürülen örgüt elebaşlarının Suriye’den kısa süre önce Kuzey Irak’a geçerek, çalışmaları organize ettiği, Muşlu Himmet Toprak’ın mayına basıp yaralandığı belirtildi. Terör örgütünün internet sitesinde, saldırının ardında Suriye gizli haber alma örgütü El Muhaberat’ın bulunduğu, İslamcı grupların saldırıyı üstlenmediği, tetiği ‘İhanetçi Kürtler’in çektiği öne sürüldü.

İNFAZÇILAR KÜRT

Suriyeli 4 teröristin cenazesi Kandil Dağı’ndaki örgüt mezarlığında toprağa verildi. Örgütün üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan, ‘Türkiye ve Suriye, operasyon düzenleyeceklerini açıkladılar. Bahsedilen operasyonun bu saldırı olduğu görülmüştür’ dedi. Himmet Tokmak’ın cenazesi ise Habur’da ailesi tarafından teslim alındı. Cenaze DEHAP’lıların araç konvoyu eşliğinde Malazgirit’e getirilerek Toprak doğduğu Okçuhan Köyü’nde toprağa verildi. 300 kişinin katıldığı cenazede konuşan DEHAP Malazgirt İlçe Başkanı Takyettin Özkahramaner, ‘Kürt özgürlük mücadelesine karşı kirli bir ittifak yaşanıyor. AKP iktidarı inkár ve mihada ısrar etmektedir’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!