Salih Müslim: Irak bölünmesin

Güncelleme Tarihi:

Salih Müslim: Irak bölünmesin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2014 01:41

SURİYE’deki PKK uzantısı olarak nitelendirilen Demokratik Birlik Partisi (PYD) Başkanı Salih Müslim, Kürtlerin Irak’tan ayrılmasını doğru bulmadıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Hafta başında, bağımsız Kürdistan için birkaç ay içinde referanduma gideceklerini söyleyen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin açıklamasına yanıt olarak değerlendirilen ifadesinde Müslim, Irak’tan ayrılmanın şu aşamada Kürtler için fayda sağlamayacağını ifade etti. Kürt haber sitesi Basnews’a konuşan Müslim, “İçinde bulunduğumuz şu durumda bağımsızlığın Kürtlerin yararına olacağını sanmıyorum. Ülkeleri bölmenin ve milletleri birbirinden ayırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Ulus-devletler, ulusları birbirine düşürüyor. Bu Avrupa’da denendi ve başarılı olmadı. Ulus-devletlerin modası geçti, bu modeli 21’inci yüzyılda artık kimse kabul etmez” diye konuştu.
Salih, PYD’nin Suriye’den ayrılmak gibi bir gayesi olmadığını, aksine Suriye’yle işbirliği içinde Kürtler ve Suriyelilerin insan haklarının sağlandığı demokratik bir yapıyı işbirliği içinde oluşturmak istediklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!