Rusya'dan Ukrayna'ya saldırı! İngiltere ve Letonya Kiev için harekete geçti

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan Ukraynaya saldırı İngiltere ve Letonya Kiev için harekete geçti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2024 13:46

Rusya’nın Ukrayna’nın farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 11 kişi yaralandı, çok sayıda ev hasar gördü. İngiltere Savunma Bakanı Grant Shappz ise ülkesi ve Letonya’nın Ukrayna’ya İHA üretimi konusunda koalisyon kuracağını belirtti. Shapps, “Karada ve denizde insansız hava araçlarının Ukrayna'da yarattığı etkiyi gördük” dedi.

Haberin Devamı

Rusya, sabah saatlerinde Ukrayna'nın birçok bölgesine füze saldırısı gerçekleştirdi. Saldırılar sonucu şehirlerin altyapısı ile ev ve iş yerlerinde hasar meydana geldi. Ukrayna Hava kuvvetleri, Rusya tarafından fırlatılan 26 füzeden 13'ünün düşürüldüğünü açıkladı.

Kiev’i hedef alan füzelerin tamamının düşürüldüğü öğrenilirken Kiev bölgesindeki yerleşim alanlarına füze parçalarının düşmesi sonucu 7 ev ile çok sayıda aracın hasar gördüğü ifade edildi. Lviv Bölge Valisi Maksym Kozytskyi, Lviv'de bir enerji tesisinin vurulması sonucu yangın çıktığını, 3 kişinin hafif yaralandığını, 18 ev, 2 okul ve 1 anaokulunun hasar gördüğünü söyledi. Rusya’nın Hmelnitski bölgesi ile Dnipro ve Zaporijya’da da altyapıyı hedef aldığı, Hmelnitski’de 2 kişinin Zaporijya’da ise 6 kişinin yaralandığı bildirildi. Zaporijya’da ayrıca evler, dükkanlar ve bir okulun hasar gördüğü öğrenildi.

Rusyadan Ukraynaya saldırı İngiltere ve Letonya Kiev için harekete geçti

İNGİLTERE VE LETONYA'DAN İHA KOALİSYONU

Haberin Devamı

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, ülkesi ve Letonya’nın Ukrayna’ya İHA üretimi konusunda koalisyon kuracağını belirtti.

Shapps, açıklamasında, “Birleşik Krallık ve Letonya uluslararası bir koalisyona ortak liderlik edecek. Birleşik Krallık insansız hava aracı üretimi ve imalatı için 200 milyon sterlin ayırıyor. Karada ve denizde insansız hava araçlarının Ukrayna'da yarattığı etkiyi gördük. İşte bu nedenle, Ukrayna'nın en büyük insansız hava aracı tedarikçisi olan Birleşik Krallık, savaş alanına binlerce insansız hava aracı daha kazandırmak için uluslararası bir koalisyona liderlik edecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!