Rusya’dan cepheye şarkıcı birlikleri

Güncelleme Tarihi:

Rusya’dan cepheye şarkıcı birlikleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2022 07:00

Ukrayna savaşı sürerken Rusya kısmı seferberlik çerçevesinde silah altına aldığı siviller arasında yer alan şarkıcı ve oyunculardan ‘moral birlikleri’ kurdu. Moral birlikleri cephedeki askerlere konser, tiyatro oyunları ve sirk gösterileri düzenleyecek.

Haberin Devamı

Rusya’nın şubat ayında Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgalin yol açtığı savaş sürerken Rusya Savunma Bakanlığı cephedeki on binlerce askerin moralini yüksek tutmak için “sanatçı birlikleri” oluşturdu. Ekim ayında kısmı seferberlik çerçevesinde silah altına alınan siviller arasından seçilen sanatçılar cephenin ön saflarında askerlere konser, tiyatro oyunları ve sirk gösterileri düzenleyecek.

SANATÇI DOPİNGİ

Ukrayna cephesine sanatçı birliklerinin kasım ayında Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun talimatıyla kurulmaya başlandığını duyuran Rusya Savunma Bakanlığı, “Sanatçı birlikleri askerlerimizin moralini ve vatanperverlik ruhunu yüksek seviyede tutma amacı taşıyor. Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun inisiyatifiyle başlatılan uygulamada cephenin ön saflarını ziyaret edecek sanatçılar İkinci Dünya Savaşı’nda halkımızın yazdığı ünlü türküleri, tiyatro oyunlarını ve sirk gösterileri yaparak askerlere moral verecek” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Rusya’dan cepheye şarkıcı birlikleri

SAVAŞ YERİNE ŞARKI

Sanatçı birliklerin genelde kısmı seferberlik sırasında askere alınan kişilerden oluştuğu da kaydedilerek, “Seferberlik sırasında orduya alınan vatandaşlar arasında çok sayıda sanatçı bulunduğu tespit edildi. Onların silah yerine en iyi bildikleri işi yaparak çok daha verimli olacakları karara bağlandı. Sanatçı birliklerin komuta merkezi Rusya Batı Askeri Bölgesine bağlı olacak” denildi.

KONSERLER BAŞLADI

Rusya’nın oluşturduğu sanatçı birlikleri test amaçlı ilk konserini 19 Kasım tarihinde savaş sırasında yerle bir edilen Mariupol şehrinde vermişti. Bu konserde ünlü Rus grubun kemancısı Andrey Reşetin, Moskova çağdaş sanat tiyatrosu oyuncusu Yevgeniy Pavlov gibi sanatçılar katılmıştı. Rusya’nın işgal ettiği Mariupol’da düzenlediği bu ilk konsere sert çıkan Ukrayna yönetimi “Orada daha birkaç ay önce on binlerce sivili öldürmüşlerdi. Şimdi de konser yapıyorlar” tepkisini vermişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!