Rusya Zafer Günü öncesi okul bombaladı: 60 ölü iddiası

Güncelleme Tarihi:

Rusya Zafer Günü öncesi okul bombaladı: 60 ölü iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2022 07:00

Rusya, Ukrayna’nın doğusundaki Bilohorivka köyünde bir okulu vurdu. Bölge valisi, yaklaşık 90 kişinin okulu sığınak olarak kullandığını, 30 sivilin enkazdan çıkarıldığını ancak kalanlar için umut olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

RUSYA’da bugün kutlanan Zafer Günü öncesinde Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’ta son haftaların en şiddetli çatışmaları yaşandı. Rus güçleri Ukrayna kontrolündeki Lugansk’ta köyleri bombalarken onlarca sivilin sığınak olarak kullandığı bir okul da hedef alındı. Lugansk Valisi Serhiy Haidai, Bilohorivka köyündeki bir okulun bombalandığını, saldırının ardından binanın alevler içinde kaldığını söyledi.

30 KİŞİ KURTARILDI

Olay yerine ulaşan kurtarma ekiplerinin 7’si yaralı halde 30 kişiyi kurtardığını açıklayan Vali, “Enkaz altında kalan 60 kişinin tamamı büyük olasılıkla öldü” dedi. Videokonferans yöntemiyle düzenlenen G7 liderler zirvesine katılan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, “Dün Luganks’ta Rusya’nın bombaları 60 sivili öldürdü. Bombardıman sürüyor. Bittiğinde enkaz altındakilere ulaşabileceğiz” dedi. Şu ana kadar moloz yığını arasından üç cansız bedenin çıkarıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

RUS ORDUSU BASTIRIYOR

Başkent Kiev ve ülkenin batısındaki diğer noktalarda başarısızlığa uğrayarak geri çekilen Rus ordusu, doğu ve güney şehirlerde ilerleme kaydetme baskısı altında. Rusya yanlısı ayrılıkçılar 2014’te kısmen ele geçirdikleri Donbas’ın tamamının kontrolü için bastırırken; Bilohorivka ve Voivodivka köyleri ile Popasna yolunda şiddetli çatışmaların dün gün boyu sürdüğü aktarıldı.

RUSYA BAŞBAKAN YARDIMCISI MARİUPOL’DE

RUSYA Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin, Rus ordusunun bombardımanıyla yerle bir olan liman kenti Mariupol’ü ziyaret etti. Husnullin’in ziyareti, işgalin başından bu yana üst düzey bir Rus yetkilinin Ukrayna topraklarına ilk adım atışı oldu. Ziyareti sosyal medya hesabından paylaşan Husnullin, “Özgürleştirilmiş toprakları ziyaret ettim. Mariupol, Volnovaka, Luganks ve civardaki şehirlerdeki yetkililerle görüştüm. Bölgede barışın tekrar tesisine yardım edeceğiz” dedi. Husnullin, Rus ayrılıkçısı Donetsk’in lideri Denis Puşilin ile de bir araya geldi. Mariupol belediyesinden, “Ziyaret işgal altındaki toprakları Rusya’ya entegre etme girişimlerini gösteriyor” açıklaması yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!