Rusya: Tahıl Koridoru Kırım Köprüsü'ne saldırı için kullanıldı!

Güncelleme Tarihi:

Rusya: Tahıl Koridoru Kırım Köprüsüne saldırı için kullanıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2023 16:03

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan tahıl koridoru açıklamasında "Karadeniz'deki tahıl koridoru Ukrayna tarafından Kırım Köprüsü'ne saldırı için kullanıldı" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı son dakika açıklaması ile Karadeniz'deki tahıl koridorunun Ukrayna tarafından Kırım Köprüsü'ne saldırı için kullanıldığını duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında ayrıca Rusya'nın yeni bir tahıl rotası üzerinde çalıştığı belirtildi.

DAHA ÖNCE DE ASKERİ AMAÇLARLA KULLANILDIĞINI İDDİA ETMİŞLERDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'nın tahıl girişimini askıya alması sonrası yaptığı ilk açıklamada 'Karadeniz Tahıl Girişimi'nin Moskova olmadan devam edebileceğini söylemişti.

Zelenski, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'e resmi mektuplar göndererek Karadeniz Tahıl Girişimi'nin ya da benzerinin üçlü bir formatta devam ettirilmesini teklif ettim." derken, Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Ukrayna'nın tahıl koridorunu askeri amaçlarla kullandığını öne sürerek tahıl koridorunun uygun güvenlik garantileri olmadan devam ettirilmesi durumunda ortaya 'belirli risklerin' çıkacağını vurgulamıştı.

Rusya, 'Kırım Köprüsü' olarak da bilinen Kerç Köprüsü'nde hasara yol açan olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirmiş ve saldırının Ukrayna özel timleri tarafından düzenlendiğini iddia etmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!