Rusya duyurdu: Müşterek koordinasyon merkezi göreve başladı

Güncelleme Tarihi:

Rusya duyurdu: Müşterek koordinasyon merkezi göreve başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2022 13:54

Rusya Savunma Bakanlığı, İstanbul'da imzalanan Dörtlü Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında "İstanbul'daki müşterek koordinasyon merkezi göreve başladı." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Rusya Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da imzalanan 'tahıl anlaması' kapsamında kurulacağı açıklanan İstanbul'daki müşterek koordinasyon merkezinin bugün göreve başladığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ukrayna Limanlarından Tahılın Güvenli Nakliyesine İlişkin Mutabakat İnisiyatifi'nin hükümlerine uygun olarak Ortak Koordinasyon Merkezi, İstanbul’da çalışmalarına başladı. İleri düzeyde Rus uzman grubu İstanbul'a gidecek ve bugün dörtlü formatta çalışmalara başlanacak” ifadelerini kullanıldı. Rus uzman grubunun başındaki ismin Tuğamiral Eduard Luik olduğu belirtildi.

'TAHIL MASASI'NIN MERKEZİ MSÜ'DE

Uluslararası 'Tahıl Masası'nın merkezi Milli Savunma Üniversitesi'nin İstanbul'daki merkezi olacak. Ekipte tüm taraflardan 20 kişi yer alacak.

Ekibin başında da bir Türk amiral görev yapacak. Rus ve Ukraynalı yetkililerin sadece ihtiyaç durumunda bir araya gelecekleri mesailerini ayrı odalarda sürdürecekleri öğrenildi.

Haberin Devamı

20 MİLYON TAHIL BEKLİYOR

Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana Kiev’in tahıl ihracatı büyük ölçüde azaldı.

Ukrayna limanlarında 20 milyon ton civarı tahılın beklediği tahmin ediliyor.

Ağır çatışmalar da hem tahıl stoklarına hem de liman tesislerine zarar vermiş durumda.

İhracatın azalması nedeniyle buğdayı genellikle Ukrayna ve Rusya’dan alan ülkelerde büyük fiyat artışları yaşandı. Bunlar da çoğunlukla Afrika ve Orta Doğu ülkeleriydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!