Rus kanalın spikeri Putin'i çok sert eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Rus kanalın spikeri Putini çok sert eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2014 02:09

Rusya’nın İngilizce yayın yapan uluslararası haber kanalı Russia Today’in ABD'li spikeri Abby Martin, canlı yayında Moskova’nın Ukrayna politikasını sert sözlerle eleştirdi.

Haberin Devamı

Kremlin’in medya uzantısı olarak görülen kanalın Washington ofisinde hazırlanan “Breaking the Set” programının sunucusu Martin, yayını kapatırken “Ukrayna ve Rusya’nın askeri işgali hakkında kalbimden geçen düşünceleri söylemek istiyorum” diyerek görüşlerini dile getirdi.

Kanalın kesmediği 1,5 dakikalık konuşmada Abby Martin özetle şunları söyledi:

“Ukrayna’nın toplumsal bileşimini ya da tarihini bilmiyorum. Ama bu, askeri müdahalenin asla yanıt olmayacağı gerçeğini değiştirmez. Burada oturup askeri harekât için özür dileyecek ya da bunu savunacak değilim. Artan gerginlikte bütün ilgili ülkelerin basın ve medya organları dezenformasyonun silahı gibi davranıyor. Hepsi büyük hayal kırıklığı yaratıyor. Bu korkunç durumdan barışçıl bir çözüm çıkmasını ummaktan başka yapacak bir şey yok. Umarım çok sayıda süper güç arasında yeni bir Soğuk Savaş ortaya çıkmaz. O zamana kadar, gördüğüm gerçekleri söylemeyi sürdüreceğim.”

Haberin Devamı

PROMPTER'DAN MI OKUDU
Bazı medya uzmanları Martin’in bu konuşmayı, yayın müdürlerinin izni ile yapmış olabileceğini ileri sürüyor. Çünkü 90 saniye boyunca Martin düşüncelerini spontane olarak değil bir prompter’dan okuyorcasına düzenli olarak ifade ediyor.

Russia Today’den Martin’i kınayan herhangi bir açıklama gelmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!