Rumlar Nikiforos 2002 tatbikatını yapacak

Güncelleme Tarihi:

Rumlar Nikiforos 2002 tatbikatını yapacak
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 31, 2002 16:34

Rum Savunma Bakanı Sokratis Hasikos, ABD'nin iptal edilmesini istediği Nikiforos 2002 tatbikatının önceden planlandığı gibi yapılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Hasikos, Rum Milli Muhafız Ordusu'nun yıllık tatbikatlarından ''Nikiforos'un'' yapılmaması için Amerikan hükümetinin Rum yönetimine baskı yaptığı yolundaki haberleri değerlendirdi. Hasikos, ''Bu tatbikat bir yıl önceden planlanır. Bakanlık ve Milli Muhafız Ordusu bu planlamaya göre hareket eder'' diye konuştu. 

RUM KESÄ°MÄ°NDE AB HAZIRLIKLARI

Rum kesiminde AB ile uyum sürecine yönelik başlatılan çalışmalar sürüyor.  Rum gazetesi Fileleftheros, Rum yönetiminin AB'ye adaptasyonu çerçevesinde, AB üyesi ülke vatandaşlarına Rum kesiminden toprak veya ev satın almayı serbest bırakan bir yasa değişikliğine hazırlanmakta olduğunu yazdı. 

Gazeteye göre, yabancılara yönelik taşınmaz mal sınırlamaları,süratle meclise gönderilecek deÄŸiÅŸiklik yasa tasarıyla ortadan kalkacak. Haberde, tasarının yasallaÅŸmasıyla birlikte taşınmaz mal fiyatlarının fırlamasının beklendiÄŸi de kaydedildi.Â

YUNAN-RUM UYDUSU BUGÃœN FIRLATILIYOR

Yunanistan ile Kıbrıs Rum kesiminin ortak uydusu ''HELLAS SAT'' bugün yörüngeye yerleştirilecek. 

Atina haber ajansı ANA, 250 milyon dolara malolduğunu belirttiği  uydunun yörüngeye girmesiyle Yunanistan ile Rum kesiminin ''uydusu olan ülkeler'' grubuna dahil olacağını ve bu konuda Türkiye'nin Balkan ve Doğu Akdeniz'deki ''tekelinin'' ortadan kalkacağını savundu. 

ANA, Yunanistan ile Rum kesimi arasında ilgili anlaşmanın geçen hafta Atina'da imzalandığını, özellikle Kıbrıs Rum kesimi için büyük önem taşıyan uydunun telekomünikasyon alanında 28 ülkede 400 milyon insana hizmet edebileceğini belirtti. 

Haberde, ikinci ortak uydunun da 31 Mart 2004 tarihinde fırlatılmasının planlandığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!