Rehine teklifinin detayları ortaya çıktı! Netanyahu da doğruladı...

Güncelleme Tarihi:

Rehine teklifinin detayları ortaya çıktı Netanyahu da doğruladı...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2023 11:11

NBC News, rehinelerin serbest bırakılması için yapılan teklifin detaylarını duyururken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da rehinelerden bazılarının serbest bırakılması için bir anlaşma yapılabileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

ABD medyası hafta sonu İsrail-Hamas savaşına ilişkin dikkat çeken bir iddia ortaya atmış ve rehinelerin serbest bırakılması için görüşmelerin başladığını iddia etmişti.

New York Times gazetesi Katar arabuluculuğu ile yapılan İsrail-Hamas görüşmelerinde masada iki teklifin olduğunu iddia ederken, CNN International da çatışmalara kısa bir süre ara verilmesini ön gören anlaşma kapsamında rehinelerin kademeli olarak serbest bırakılacağını, önceliğin kadın ve çocuklara verileceğini öne sürmüştü.

ANLAŞMANIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

NBC News üst düzey bir ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberinde rehine anlaşmasının detaylarına yer verdi.

İsmi açıklanmayan ABD'li yetkiliye göre Hamas tarafından rehin tutulan yaklaşık 80 kadın ve çocuk, İsrail hapishanelerinde tutulan kadın ve çocuk hükümlüler karşılığında serbest bırakılacak.

Haberin Devamı

Yetkili teklifin görüşüldüğünü ancak kesin olmadığını belirtirken Washington'un rehinelerin serbest bırakılması için tüm seçenekleri zorladığını vurguladı.

NETANYAHU DA DOĞRULADI: BAŞARABİLİRSEK DUYURACAĞIZ

NBC News'e konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da rehinelerden bazılarının serbest bırakılması için bir anlaşma yapılabileceğini açıkladı.

"Meet the Press" programına katılan Netanyahu anlaşma ile ilgili soruya temkinli yaklaştı ve "Bu konuda ne kadar az konuşursam, gerçekleşme şansını o kadar arttıracağımı düşünüyorum" dedi.

Askeri baskının anlaşmanın sağlanmasına katkıda bulunabileceğini söyleyen Netanyahu, "Eğer başarabilirsek bunu duyuracağız" dedi.

ABD'DEN KRİTİK ZİYARET

Walla, Beyaz Saray'ın Orta Doğu koordinatörü Brett McGurk'un, ABD'nin de aracılık ettiği rehine anlaşması için Salı günü İsrail'i ziyaret edeceğini duyurdu. McGurk'un İsrail dışında Ürdün, Suudi Arabistan, Katar ve Bahreyn'i de ziyaret etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Hamas'ın elinde aralarında yabancı uyruklu vatandaşların da olduğu yaklaşık 240 kişi olduğu düşünülüyor.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!