Putin’in vaftiz kızı yürüyerek ülkeden kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Putin’in vaftiz kızı yürüyerek ülkeden kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2022 07:00

Vladimir Putin’in vaftiz kızı Ksenia Sobchak, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini eleştirdiği iddiasıyla polisin malikânesine baskın düzenlemesinden sonra, Belarus sınırından yürüyerek Litvanya’ya kaçtı. Putin’in kaçışa göz yumduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Rusya’da Moskova yönetimi muhaliflerine baskı artıyor. Son olarak, Rusya lideri Vladimir Putin’in vaftiz kızı olarak nitelenen Ksenia Sobchak (40), kendisine yönelik artan baskılar nedeniyle ülkeden kaçtı. Sobchak’ın film gibi kaçış hikâyesi dün uluslararası basının gündemindeydi. Babası Vladimir Putin’in akıl hocası olan ve ‘Rus sosyetesinin göz alıcı bir üyesi’ olarak tarif edilen Sobchak, Belarus sınırından yürüyerek Litvanya’ya geçti.

GÖZ YUMULDU MU

Sobchak, Putin’in son derece yakın bir aile dostuydu. Hatta öyle ki Putin, Sobchak’ın vaftizine bizzat katıldı. Dubai uçağına bilet alan Sobchak, Belarus sınırından yürüyerek İsrail pasaportuyla Litvanya’ya geçti. Kaçışa ilişkin yayınlanan görüntülerde, Sobchak’ın yüzünü bir eşarpla kapadığı ve yanında bir erkekle yürüdüğü görüldü. Putin’in diğer muhalifleri hapse atarken Sobchak’ın kaçmasına göz yummuş olabileceği iddia edildi.

Haberin Devamı

EVİNE BASKIN YAPILDI

Ksenia Sobchak’ın ülkeden kaçmasına gerekçe olarak, hafta başında evine yapılan polis baskını gösterildi. Aynı zamanda Rusya’da bir televizyon yıldızı olan Sobchak’ın, Moskova’nın bir banliyösünde bulunan lüks evine polis baskını gerçekleştirilmişti. Baskının, Sobchak’ın patronu Kirill Sukhanov hakkındaki bir yolsuzluk soruşturması nedeniyle yapıldığı bildirildi. Kirill Sukhanov hakkındaki yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Sobchak evine baskın sonrası yaptığı açıklamada, patronu Sukhanov hakkındaki suçlamalara inanmadığını ve tutuklamanın ‘bağımsız medyaya’ yönelik baskı olduğunu iddia etmişti.

HAPİS CEZASI ALABİLİR

Eskiden Playboy modeli olan Sobchak hakkında “devlet kurumları hakkında yalan haberyayma” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında hapis cezası istendiğini de belirtildi. Suçlamalar kabul edildiği takdirde, Sobchak’ın 15 yıla kadar hapis cezası alabileceği kaydedildi.

 

BAKMADAN GEÇME!