Polonya'dan dikkat çeken tank açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Polonyadan dikkat çeken tank açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2023 16:01

Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Pawel Jablonski, Almanya'nın Leopard tanklarının Ukrayna'ya gönderilmesi konusunda direnmesi durumunda kendilerinin standart dışı adımlar atmaya hazır olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Pawel Jablonski katıldığı bir radyo programında, ülkesinin Alman yapımı Leopard 2 tanklarını Almanya'nın onayı olmadan da Ukrayna'ya gönderebileceğini söyledi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Jablonski, "Eğer güçlü bir direniş olursa birileri gücenecek olsa dahi bu tür standart dışı adımları atmaya hazırız" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'nın diğer bölgelerine tekrar saldırması gibi önemli bir riskin halen mevcut olduğunu ifade eden Jablonski, bu nedenle sürekli yeni askerler seferber ettiğini belirtti. Batılı ülkelerin Ukrayna'ya tank vermek istemesini "olumlu bir gelişme" olarak değerlendiren Jablonski, tankları Ukrayna'ya ne kadar hızlı verirlerse Polonya'nın o kadar güvenli olacağını kaydetti.

Almanya'nın Leopard tanklarını vermek istememesinin Rusya'ya duyduğu "sempatiden" kaynaklandığını iddia eden Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Jablonski, "Bu oldukça karmaşık bir konu. Rusya'nın yıllar boyunca Almanya'da yaptıklarıyla, Almanya'nın siyaset, sanayi ve iş dünyası alanını, kamuoyunu etkilemesi, her türlü metodu kullanarak insanları yozlaştırmasının Ukrayna'ya tankı vermek istememesinin başlıca sebeplerinden biri olduğunu düşünüyorum. Bunun sempati, Rus parasıyla oluşturulmuş sempati olduğu kanaatindeyim" dedi.

Ukraynalı yetkililer, ordunun şu anda acil olarak 200 tank, 600 obüs ve zırhlı araca ihtiyacı olduğunu belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!